LETO NAM JE JOŠ TU: Ponovo temperature od 30 stepeni, a kada nam stiže JESEN?
Beograd, Foto: Tamara Trajković

RHMZ

LETO NAM JE JOŠ TU: Ponovo temperature od 30 stepeni, a kada nam stiže JESEN?

U Beogradu će biti pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost i toplo

Objavljeno:

U Srbiji će biti pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost i toplo, samo posle podne u brdsko-planinskim predelima kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab promenljiv vetar. Najniža temperatura će se kretati od 13 stepeni do 17 stepeni, najviša dnevna od 27 do 30 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost i toplo. Duvaće slab promenljiv vetar sa jutarnjom temperaturom od 14 stepeni do 17, i najvišom dnevnom temperaturom oko 29 stepeni.

U Srbiji će do nedelje biti toplo sa najvišom dnevnom temperaturom iznad proseka za ovaj period godine, u većini mesta oko 30 stepeni i malo iznad. Od nedelje će temperatura biti u u padu.

1 / 4 Foto: Tamara Trajković

U četvrtak će biti promenljivo oblačno, posle podne i uveče nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U petak i subotu pretežno sunčano. U subotu uveče u severozapadnim, tokom noći ka nedelji i u zapadnim, a u nedelju pre podne i u ostalim predelima Srbije očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

Pri intenzivnijom grmljavinom lokalno se očekuje veća količina padavina. Zatim, će do kraja narednog sedmodnevnog perioda biti pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost, još samo u ponedeljak na jugu i zapadu ponegde sa kratkotrajnim padavinama.

Biometeorološka prognoza za sredu, 20. septembar 2023:

Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјno delovati na srčane bolesnike, astmatičare i nervno labilne osobe. Kod meteoropata mogući su bolovi u kostima i zglobovima i promenlјivo raspoloženje.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.