RHMZ OBJAVIO HITNO UPOZORENJE NA PLJUSKOVE I GRAD, UPALJENA 2 METEO ALARMA: Vreme je opasno po ljude
Kiša u Srbiji, Foto: Stefan Stojanović

obratite pažnju

RHMZ OBJAVIO HITNO UPOZORENJE NA PLJUSKOVE I GRAD, UPALJENA 2 METEO ALARMA: Vreme je opasno po ljude

Upozorenje je na snazi do srede, 20. septembra

Objavljeno:

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) objavljeno je upozorenje na pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada.

"Upozorenje za područje zapadne i jugozapadne Srbije na lokalno izražene pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada. Posle podne na području zapadne i jugozapadne Srbije lokalno se očekuju izraženi pljuskovi sa količinom kiše od 10 do 30 mm za kratak vremenski period, grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Upozorenje je na snazi do srede, 20. septembra. Takođe je objavljena i najava koja je na snazi do 9 časova i 48 minuta. "Tokom jutra u Banatu, centralnoj, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji mestimično kiša slabog do umerenog intenziteta. Pre podne u košavskom području vetrovito - duvaće umeren i jak, na jugu Banata povremeno olujni jugoistočni vetar. Posle podne u svim predelima nestabilno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom koji će ponegde biti izraženiji", navodi se.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Upaljena su dva meteo alarma, žuti i narandžasti. Narandžasti meteo alarm je upaljen u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.

"Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", objašnjeno je.

Žuti meteo alarm je upaljen za ostale delove Srbije. "Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Bonus video:

01:57

OLUJA

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.