Je l' to zato što sam Fatima? Pozvala sam Beograđane koji izdaju stanove i predstavila se kao izbeglica, njihovi odgovori su me ŠOKIRALI! (AUDIO) (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

KAKVO IZNENAĐENJE!

Je l' to zato što sam Fatima? Pozvala sam Beograđane koji izdaju stanove i predstavila se kao izbeglica, njihovi odgovori su me ŠOKIRALI! (AUDIO) (FOTO)

Odlučila sam da pozovem oglase za stan i predstavim se kao izbeglica iz Avganistana. Iako sam se nadala najboljem, ovakve reakcije nisam očekivala!
Objavljeno: 22:11h

Izbeglice sa Bliskog istoka se suočavaju sa mnoštvom teških situacija u Beogradu. Iako su im obezbeđene određene prostorije, hrana i piće, mnogi od njih žive u nehumanim uslovima, u parkovima, na Železničkoj stanici...

foto: Filip Plavčić

GA SE PLAŠE MIGRANTI? Espreso otkriva zašto NIKAKO ne žele da napuste barake u centru! (VIDEO)

Neki od njih su otišli u privremena prihvatilišta, dok drugi ne žele da napuste centar Beograda u strahu da zauvek ne ostanu ovde.

Kako bi proverila da li vladaju predrasude prema migrantima, odlučila sam da pozovem oglase za stan i predstavim se kao izbeglica iz Avganistana. Iako sam se nadala najboljem, ovakve reakcije nisam očekivala! Znam da su ljudi koji izdaju stanove dosta kritički nastrojeni i teško im je da bilo kome veruju.

Na listi su mi bili Voždovac, Košutnjak, ali i centar grada.

Poslušajte moje razgovore:

Odneli smo hranu izgladnelim migrantima, jedva smo izvukli živu glavu! Ali, NIŠTA IM NE ZAMERAMO! (VIDEO) (FOTO)

Iako su vlasnici stanova bili malo iznenađeni nakon što su čuli moj engleski, ali i poreklo, niko mi nije spustio slušalicu, niti je iko bio bezobrazan i odsečan.

foto: Giphy

Svi su me uredno saslušali i odgovorili na moja pitanja. Iako su mnogi bili u šoku kada su čuli da navodno imam jedanaest članova porodice, ubrzo su mi objasnili u čemu je problem.

Migranti u Beogradu žive u neljudskim uslovima, scene koje smo zatekli lede krv u žilama! (FOTO) (VIDEO)

- Previše vas je, nema dovoljno mesta za sve vas, nažalost neću moći da vam izađem u susret - rekao mi je jedan stanodavac.

Na moje insistiranje da ćemo se nekako snaći i da nije problem, on nije popuštao.

- Zaista je nemoguće, ja se izvinjavam, jednostavno vas je previše - rekao je on i bio je u pravu.

Drugi su takođe bili u čudu, ali nisam naišla ni na kakve predrasude. Svi su mi objašnjavali lokaciju, cenu i sve je teklo kako treba, naravno dok nisu čuli za moju braću i "nekoliko" sestara.

(Jelena Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.