ALBANCI MU ZAPALILI SVE ŠTO JE IMAO: Tomislav od NADNICE sredio KUĆICU koja se nakon NEVREMENA RASPADA, pomozimo mu
Tomislav Filić, Foto: RINA

krov preti da se uruši i zatrpa ga

ALBANCI MU ZAPALILI SVE ŠTO JE IMAO: Tomislav od NADNICE sredio KUĆICU koja se nakon NEVREMENA RASPADA, pomozimo mu

Sa teškim suzama u očima ovaj namučeni čovek otkriva nam i da su ga pre mesec dana zadesila dva smrtna slučaja u samo deset dana

Objavljeno:

Crna sudbina kao i crnina koju nosi nadvila se nad nadiničarom Tomislavom Filićem koji je ostao bez svega što je imao. Poreklom sa Kosova i Metohije svoj spas od najezde Albanaca pronašao je u pitomom selu Mršinci kod Čačka, ali i tu su ga dočekali mnogi problemi.

- Dole na Kosovu u Dragovcu, smo imali kuću i ne bi je nikad ni napustili da Albanci nisu došli i zapalili nam dom. Nismo imali kuda, sve je spaljeno do temelja. Jedva smo žive glave izvukli. Nisam stigao ni ocu dole da podignem spomenik, započinje za RINU svoju priču ovaj napaćeni čovek.

Tomislav Filić
Tomislav Filićfoto: RINA

Skućio se koliko toliko u selu Mršinci pre 12 godina, jedini izvor prihoda mu je rad u nadnici ali Tomislav se ne žali nego grabi da zaradi svak dinar dok traju sezonski radovi. Kao da nije bilo dovoljno muke koja ga je snašla od ljudske ruke, ovog čoveka nije zaobišla još jedna nevolja kada mu je ovog leta jak grad uništio kućicu koju je koliko, toliko svojim težačkim radom uspeo da sredi.

- Sve sam "skockao", sredio zidove rigipsom. Medjutim zbog nevremena krov je potpuno izbušen, kao rafalnom puškom. Krenuo je da prokišnjava i obrušio mi se plafon skroz. Krenula je i vlaga koju takodje ne mogu da rešim. Strahujem da će me zatrpati kad zaspim, ne znam kako ću zazimiti u ovoj kući, dodaje Tomislav.

1 / 12 Foto: RINA

Sa teškim suzama u očima ovaj namučeni čovek otkriva nam i da su ga pre mesec dana zadesila dva smrtna slučaja u samo deset dana. Pa bi se svako na njegovom mestu upitao - dokle više ta zla kob nad njegovim leđima.

- Sada u avgustu, u deset dana preminuli su mi majka 11-og i snaja 18-og, ostao sam da živim sam. Nadničio sam kako bih isplatio dve sahrane koje su me koštale preko tri hiljade evra. Medjutim, taman što sam to isplatio, nametnula se i nova muka jer mi se kuća nakon nevremena raspada, priča Filić svoju tešku sudbinu.

On dodaje da hoće, može i želi da radi ali uz nadnicu jedva može da pokrije osnovne životne troškove i stoga teška srca, ali mora da zamoli ukoliko ima dobrih ljudi samo da mu pomognu koliko mogu, da bar sredi krov koji prokišnjava. Ukoliko možete i želite da pomognete Tomislavu koji je već jednom izgubio sve što je imao, to možete učiniti uplatom na broj tekućeg računa: 200-132238189-32.

Bonus video:

07:04

PORUKA SRBIMA DA SE SELE SA KOSOVA DATIRA OD RANKOVIĆEVE SMENE! Glišić o novoj pucnjavi na KiM: Kurti je samo okupacioni žandar

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.