HEROJ NACIJE ALEKSA AVRAMOVIĆ DONEO LOPTU SA MUNDOBASKETA: Pravo sa AERODROMA stigla na DONATORSKO VEČE u Novi Sad!
Lopta sa Mundobasketa, Foto: Srbi za Srbe

prikupljeno više od 33.950 evra

HEROJ NACIJE ALEKSA AVRAMOVIĆ DONEO LOPTU SA MUNDOBASKETA: Pravo sa AERODROMA stigla na DONATORSKO VEČE u Novi Sad!

Događaju su prisustvovali i košarkaš Darko Miličić sa suprugom Zoranom Miličić, fudbaler Mirko Ivanić, uspešni privrednici, brojni donatori i prijatelji Organizacije

Objavljeno:

Nakon uspešno organizovanih donatorskih večeri u Trebinju, Bijeljini, Beogradu i Čačku, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe održala je 12. septembra u klubu „Reset“ peto donatorsko veče u ovoj godini.

Cilj večeri bio je prikupljanje 30.000 evra donacija za pomoć Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji za opremanje proizvodnog pogona u Novom Brdu.

Zahvaljujući donacijama pre i tokom donatorske večeri prikupljeno je više od 33.950 evra čime je nadmašen cilj donatorske večeri. Očekuje se određeni broj uplata i nakon donatorske večeri pa će konačan iznos biti objavljen na sajtu Organizacije u narednim danima.

Donatorsko veče je otvoreno filmom u kojem su prikazani ostvareni rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u prethodnih 18 godina, nakon čega se gostima obratio predsednik Organizacije, gospodin Igor Rašula.

Igor Rašula
Igor Rašulafoto: Srbi za Srbe

Nakon toga, gosti su imali priliku da čuju pesnika, književnika i akademika Matiju Bećkovića koji je istakao da gde god je po svetu išao, prišao mu je neko iz organizacije Srbi za Srbe, kao i da za sve ove godine nije čuo jednu lošu reč o Organizaciji.

Pre početka humanitarne aukcije gosti su uživali u nesvakidašnjoj modnoj reviji Infiniti, umetnice Dejane Milosavljević, koja je inspiraciju za kreacije pronašla u životu i delima našeg najvećeg srpskog naučnika Nikole Tesle.

1 / 11 Foto: Srbi za Srbe

Na humanitarnoj aukciji licitirane su lopta sa potpisima svih igrača košarkaške reprezentacije Srbije sa Svetskog prvenstva u košarci 2023. godine koju je u ponedeljak direktno iz Manile doneo heroj nacije Aleksa Avramović, sabrana dela Matije Bećkovića sa posebnom personalizovanom posvetom kao i prepis stranice Miroslavljevog jevanđelja najboljeg srpskog kaligrafa Dušana Mišića. Na aukciji prikupljeno je ukupno 11.725 evra.

Srbi za Srbe
foto: Srbi za Srbe

Za zabavni deo večeri pobrinuli su se muzički ansambl „Fenečki biseri”, koji su svojim pesmama zagrejali srca svih prisutnih, Šebek i „Moj bend”, čija muzika je sklop različitih žanrova: džeza i fanka, modernog zvuka, ali i narodnih elemenata, što ih u potpunosti izdvaja od ostalih bendova i pevačica Tanja Savić koja je svojim vokalnim sposobnostima i energijom ovo veče učinila nezaboravnim.

Događaju su prisustvovali i košarkaš Darko Miličić sa suprugom Zoranom Miličić, fudbaler Mirko Ivanić, uspešni privrednici, brojni donatori i prijatelji Organizacije.

Bonus video:

01:08

SRBI ZA SRBE

(Espreso/ Srbi za Srbe)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.