Zvala sam oglase za posao kao Romkinja! ŠTA MISLITE KAKO SAM PROŠLA? (AUDIO)
Foto: Filip Plavčić

Diskriminacija ili ne?

Zvala sam oglase za posao kao Romkinja! ŠTA MISLITE KAKO SAM PROŠLA? (AUDIO)

Romi su, definitivno je, najdiskriminisanija društvena grupa u Srbiji

Objavljeno: 16:23h
Suzana Trajković

I danas, u 21. veku, godine 2017. još uvek povremeno deluje kao da smo u srednjem veku. Stereotipa je mnogo.

Prema ženama, pripadnicima LGBT populacije, Romima, diskriminacija čak i danas, u ovom modernom dobu, i dalje postoje predrasude.

Romi su, definitivno, najdiskriminisanija društvena grupa u Srbiji.

Predrasude, stereotipi, socijalna distanca, nepoverenje, progon, siromaštvo,diskriminacija, nezaposlenost. To su samo neki od problema sa kojima se susreću pripadnici ove društvene grupe.

Vitomir Mihajlović: Teško je Romima objasniti da nije bogatstvo imati 10 dece koja gladuju!

Jedan od najvećih problema pripadnika romske nacionalne zajednice, kako je ranije za Espreso rekao Vitomir Mihajlović, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, jeste nezaposlenost koja vodi ka siromaštvu.

Razlog za nezaposlenost Roma nije to što oni ne žele da rade. Problem je u diskriminaciji ali i raznim stereotipima vezanih za pojedince, zbog kojih je stvorena loša slika o njima. Kad se osvrnemo na život Roma, reklo bi se da je najteže - ženama. Zato smo odlučili da proverimo koliko je Romkinjama teško da dođu do posla.

foto: fonet

DULE RAZBIJA SVE PREDRASUDE I OSVAJA SRCA! Mali Rom je najbolji đak, svira dva instrumenta, igra fudbal i niže medalju za medaljom!

Pozvala sam nekoliko oglasa za posao. Pred sam kraj svakog od razgovora postavila sam pitanje "Izvinite, da li je problem to što sam Romkinja?"

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.