"PRESELILA SAM SE IZ BG ZBOG ZDRAVIJEG ŽIVOTA, A UDIŠEM SMRAD": Svakog Srbina koji živi na SELU iritira OVO! (FOTO)
Selo / ilustracija, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Avaz TV

nije im lako

"PRESELILA SAM SE IZ BG ZBOG ZDRAVIJEG ŽIVOTA, A UDIŠEM SMRAD": Svakog Srbina koji živi na SELU iritira OVO! (FOTO)

Kada je rešenje u pitanju, ispod objave su je mnogi savetovali da priča sa problematičnim komšijom

Objavljeno:

"Kažu mladima - preselite se na selo", kratak je bio opis iznad fotografije koja pokazuje jednu od čestih omraženih radnji na selu. Gusti dim jasno je vidljiv, a svako ko je živeo ili živi na selu zna o kom problematičnom ponašanju je reč.

Paljenje đubreta, trave i najgore od svega - guma, neretko može da se vidi, doživi i oseti kada živite u ruralnim predelima. Iako danas gotovo svuda prolaze đubretari koji na nedeljnom nivou sakupljaju sav otpad i prevoze do lokalnih deponija, i dalje je među seoskim stanovništvom ostala navika da se sve spali u dvorištvu ili na travnjaku ispred kuće. Kada se sa smećem pomešaju i traktorske ili automobilske gume, dim može da se proširi toliko da nekoliko paralelnih i poprečnih ulica bude obavijeno njime, pa ljudi ne mogu da izađu napolje, niti da otvore prozore.

"Imam 30 godina i preselila sam se pre godinu dana iz Beograda u kuću na selu (kuća mog pradede), kao zbog zdravijeg i mirnijeg načina zivota. I evo, ovo što vidite je zapravo komšijina 'letnja' kuhinja gde svakog dana lože, zimi i leti, a čunak i dim od ranog jutra ulaze direktno u moju spavaću sobu i kuhinju koji su udaljeni dva metra. Crni dim i smrad na plastiku i gumu, jer verovali ili ne, u selima gore sve što im je otpad (gumu, plastiku itd.)", požalila se žena, koja je i autorka sporne fotografije na kojoj vidimo kako se u sred leta selom širi gusti dim.

Paljenje djubreta
Paljenje djubretafoto: Reddit

Ispod njenog objašnjenja problematične situacije javili su se i drugi koji su podelili slična iskustva.

"Imao sam sličan problem, ali sam ga rešio. Komšija, moj blizak rod, pali stajsko đubrivo. Palio ga je svaki dan, umesto da ga raširi po bašti kao svaki normalan seljak. Čovek je svetska budala i mentol, pa nije bilo normalnog direktnog razgovora sa njim. Rešio sam problem tako što sam svom stricu, komisijom najboljem drugu, rekao da ga nekako zamoli da prekine. Stric mu je rekao kako i njemu smeta i kako mu mnogo smrdi dvorište. Počeo je mesečno da pali. Kasnijih godina sam sa komšijinim sinom, mojim bratom, popričao i zadnjih nekoliko godina skoro i ne pale. Moj savet. Uđi u kontakt sa lokalcima i požali se njima. Ako imaš sreće, upoznaćeš pravu osobu koja ti može rešiti problem", posavetovao je jedan korisnik pomenute društvene mreže.

"I ja živim na selu i mučim manju ali sličnu muku, neka baba komšinica svake nedelje uzme i zapali plastiku koju nagomila tokom nedelje i to naravno udara pravo na moj prozor od spavaće sobe, iako to nije blizu već na 30-ak metara, ako je ne daj Bože otvoren prozor nadrljao sam. Ali, moj život na selu nije klasičan jer sem što mi nisu tržni centri ispred nosa život mi je bar 10x bolji nego da sam ostao u Beogradu da živim, a mogao sam. Posao u struci mi na pet min autom kad se ne žuri, Bg mi je na sat vremena, a sad se gradi novi put pa će biti na 45min, imam placa da izgradim šta god hoću, dvorište kao rajski vrt, ne muči me parking, nema buke od auta, zimi se ne davim a leti ne pržim jer imam montažni bazen itd, tako da život na selu može biti lep samo zavisi kako se ko prilagodi", ispričao je jedan momak i ohrabrio njenu odluku da napusti grad i preseli se na selo i pored ovakvih problema.

Kada je rešenje u pitanju, ispod objave su je mnogi savetovali da priča sa problematičnim komšijom i pokuša da ga urazumi ili da mu ponudi rešenje da zajedno podignu naviše čunak preko kog dim izlazi iz letnje kuhinje, na šta je ona odgovorila da je svaki pokušaj pregovaranja bio bezuspešan.

Kako biste vi posavetovali ovu ženu i da li ste se suočili sa sličnim problemom ukoliko živite na selu?

Pišite nam u komentarima.

Bonus video:

00:31

Pobacali đubre po mercedesu jer se nepropisno parkirao

(Espreso / Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.