RADNICA OTKRIVA TAJNE KLADIONICE: Ovo niste znali, a kladite se ceo život (FOTO) (GIF) (VIDEO)
Foto: Marina Lopičić

priča koja će vam otvoriti oči

RADNICA OTKRIVA TAJNE KLADIONICE: Ovo niste znali, a kladite se ceo život (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Ko dobija, gde su dojave i može li se zaista zaraditi na kladionici - šta zaposleni u kladionicama i igrači kažu o svemu tome
Objavljeno: 17:13h

Novi lokali, moderan enterijer, prijatna atmosfera, ljubazno osoblje. Sve sija, šljašti i mami da se upustite u igru klađenja. I ko zna, možda osvojite veliki novac. Ali, šta se krije iza toga? Velika zarada, ili veliki dugovi?

Svi smo imali prilike da slušamo priče o basnoslovnim isplatama, o ljudima koji zarađuju na kladionici i žive od toga, o dojavama koje sigurno prolaze, o sajtovima koji vam za tričavih 150 evra mesečno daju tačne rezultate utakmica, i tome slično.

Svako bi voleo da može da sedi u prijatnoj atmosferi, igra se, druži sa prijateljima i živi od toga. Ali, da li je to zaista moguće? Ili su sve samo lovačke priče?

Gde su ti ljudi koji žive na račun kladionice? Istraživali smo, razgovarali sa zaposlenima jedne od najvećih kladionica u Srbiji, pričali i družili se sa gostima. Istina do koje smo došli će vas zapanjiti.

Kako se počinje?

- Postoji prokletstvo početničke sreće, gde vam se, kada počnete da se kladite, zaista dogodi neki dobitak. Pomislite da je to lako, milina jedna, da ćete nastaviti da uzimate novac. I tada polako, neprimetno, uvlačite se u sistem klađenja i davanja, a da pri tom ne primećujete da više dajete nego što dobijate - kaže nam devojka koja sada već godinama radi u jednoj od popularnih prestoničkih kladionica.

Jer, igara na koje se možete kladiti je zaista mnogo, i u praksi, kada vas zapljuskuju raznim kvotama, kada čujete savete raznih "stručnjaka" o tome kako će se utakmica završiti, teže je pogoditi pravu kombinaciju nego u teoriji.

OTKRIVAMO KAKO VAS TAJNE SLUŽBE ILEGALNO PRISLUŠKUJU: Ovako špijuniraju, a vi to niste znali!! (VIDEO)

Da vas odmah razočaramo: u plusu nije niko, tvrdi ona.

- Toga su svi iskusni igrači više-manje svesni. Kako kažu, dobro je kad si "na pozitivnoj nuli", odnosno, kad dobiješ koliko si dao. Najbolje prolaze oni koji na kladionicu gledaju kao vid zabave, na mesto za druženje s prijateljima, koji ponesu sa sobom onoliko novca koliko smeju da potroše, i koji znaju da se zaustave kad ne ide. Ali, na drugoj strani medalje, kladionice su pune igrača koji bi da zarade, koji mahnito jure za kvotama, daju poslednji novac koji imaju, uzajmljuju se. Nemalo je slučajeva da se takvi igrači nerviraju, svađaju, tuku, lome inventar. Jer, kada ih "jedan go obori za sto hiljada", oni sa kraćim fitiljem ne biraju način da iskale svoj bes - svedoči ona.

Vrlo je primamljiva priča oko famoznih dojava, informacija koje dolaze sa vrha, i koje kažu kako če se utakmica završiti.

- Dojave postoje, nije tajna da se utakmice nameštaju, i da neko o tome nešto zna. Ali... Dojave su tajne, i jako retke, i onaj ko dođe do jedne ljubomorno je čuva samo za sebe. Neretko, za njih znaju samo radnici koji im uplaćuju tikete. Samo se sazna da je neko uzeo sto, dvesta hiljada - priča naša sagovornica.

SRPSKA SVADBA SE PRETVORILA U HAOS: Mladoženja pitao kuma "Hoćeš li ti da ženiš ili ja?", a odgovor je PONIZIO MLADU!

Međutim, i kladionice su rešile da srećnicima stanu na put, pa imaju razne tehnike da im onemoguće klađenje. Nekima radnici ne smeju da prime uplatu, dok drugima naprasno obaraju kvote!

foto: AP

Postoji još jedan način kojim igrači pokušavaju da se doviju, ne bi li zaradili. To su razni internet sajtovi. Ponuda je šarolika, od onih poput oddsportal.com, koji se više bave statističkim podacima, i koji su besplatni, do onih poput txodds.com, koji se plaćaju, a koji bi za uzvrat trebalo da vam daju dobitne kombinacije

Postoji i nemalo stranica na Fejsbuku koje nude isto to, postavljajući slike atraktivnih devojaka sa gomilom novčanica i tiketa u ruci, koje su navodno prošle tikete i zaradile veliki novac.

Razgovarali smo i sa ljudima koji su plaćali sajtovima za predviđanje. Kažemo plaćali, budući da to više ne rade, pošto im se nije isplatilo.

- Na sajtu zaista dobijate rezultate, ali vam niko ne garantuje da da su oni tačni! Neki jesu, ali neki i nisu. Pri tom, ovde su često u igri jako male kvote, tako da, ako, na primer, uplatite 100 dinara, dobićete 200-300, što, priznaćete, nije nešto. Bilo bi, da neko garantuje da je zaista dao tačan rezultat, pa da se uplati mnogo veći novac. Ali, pošto garancije nema, cela ova priča gubi poentu - prepričava jedan strastveni kladioničar svoje iskustvo.

foto: Filip Plavčić

Suma sumarum svega bi bila da kladionica može biti lepo mesto za opuštanje. Ko tu uđe, ispred vrata ostavlja probleme i prepušta se jednom svetu raznih igara. I sudije, i advokati, lekari, zubri, muzičari, i običan svet - svi postaju jednaki u svetu klađenja, gde društveni statusi i klase ostaju van. Videli smo ljude koji pevaju, druže se, zbijaju razne šale. Ali, ukoliko vam je potrebna zarada, preporučujemo da je potražite na drugom mestu. Jer, kako naš narod kaže: ‚‚Nema hleba bez motike".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.