RONIOCI TRAGAJU ZA NESTALIM STEFANOM (23) IZ KLADOVA: Ono što je pronađeno na PLAŽI budi JEZU!
Stefan Ć., Foto: Printsceen/Društvene mreže

NESTAO STEFAN IZ KLADOVA

RONIOCI TRAGAJU ZA NESTALIM STEFANOM (23) IZ KLADOVA: Ono što je pronađeno na PLAŽI budi JEZU!

Stefana Ć. je grupa mladića iz Kladova primetila da se kupa u Dunavu, ali ga nisu videli da je izašao na obalu

Objavljeno:

U noći između srede i četvrtka bez traga je nestao Stefan Ć. (23) iz Kladova, čiji je nestanak odmah prijavljen policiji u Kladovu. Iako je od 1. septembra zvanično završena sezona kupanja na Kladovskoj plaži, poneki mladi Kladovljani su lepo vreme iskoristili da se osveže pa i u večernjim satima i posede na Dunavskom keju.

Jedan od njih je i mladić Stefan Ć. koga je grupa mladića iz Kladova te večeri primetila da se kupa u Dunavu, ali ga nisu videli da je izašao na obalu.

Odmah su pozvali policiju i pripadnike Vatrogasne jedinice. Stigla je i ekipa Hitne medicinske pomoći, jer su posumnjali da nešto nije u redu. On nije sa njima došao na Dunavski kej i nije bio iz njihovog društva.

- U jednom momentu kao da ga nije bilo. Nisam nešto obraćao pažnju šta radi, pomislio sam da roni, ali nakon toga nije bila šala jer se nije pojavljivao, kaže jedan od prisutnih očevidaca.

Za Stefanom se tragalo čitavu noć. Pretraživalo se priobalje , ali od njega ni traga ni glasa, osim što je na plaži pronađena garderoba koju je imao na sebi kada je poslednji put viđen.

Stefan Ć.
Stefan Ć.foto: Printsceen/Društvene mreže

Bermude u kojima je bio mobilni telefon i kutija sa cigaretama, papuče i majica.

U potragu su se odmah po saznanju pored rodbine, prijatelja uključili i meštani . Tokom jutra stigli su pripadnici ronilačke jedinice Žandarmerije jer je bilo neophodno detaljnije pretraživanje Dunavskog dna i priobalja. Telo mladića prema poslednjim saznanjima iz Policijske uprave Bor, još uvek nije nađeno i za Stefanom Ć. iz Kladova se i dalje traga.

“ Teško to ide kad je Dunav u pitanju. Voda nosi i vuče . Jadan mladić, da li je bio pripit, ili neiskusan plivač ili je imao muku neku, ko zna ali nije trebalo ovako da se desi. To je jedan mlad život. Voleo bih da je nekuda otišao , ali bez garderobe teško. Kažu da je dete iz porodice razvedenih roditelja i da je malo problematičan u ponašanju. Kako god, ovo nije trebalo da se ovako dogodi , kaže stariji meštanin Kladova.

Inače, prema saznanjima poznavalaca prilika na Dunavu sa kojima smo razgovarali, pronalazak tela utopljenika u delu Kladovskog toka reke zavisi od brzine protoka vode.

Plovni tok Dunava je sa Rumunske strane . Stoga je voda u ovom delu Đerdapskog jezera mirnija, pa je jedino moći telo utopljenika pronaći ukoliko se zakači za nesto u predelu bližem obali ili ga prolaskom broda izbaci okretanje elise. Sada je nešto i viši vodostaj Dunava, voda je u nadolasku, još uvek su visoke temperature, kažu oni koji najviše vremena provode na vodama Dunava u ovom delu i podsećaju, da se akvatorija plaža u gradovima pored reka pravi upravo tamo gde se ne nalazi plovni tok, pa je kod Kladova, voda malo mirnija.

Bonus video:

02:32

Tačno ovde je nestao Matej Periš

(Telegraf.rs /Milica Ristić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.