AVION PRINUDNO SLETEO NA BEOGRADSKI AERODROM: Bahati putnik NAPAO posadu, pokušao da OTVORI VRATA U LETU
Aerodrom Nikola Tesla, Foto: Printcreen/Youtube/ Aerodrom Nikola Tesla Beograd

drama na nebu

AVION PRINUDNO SLETEO NA BEOGRADSKI AERODROM: Bahati putnik NAPAO posadu, pokušao da OTVORI VRATA U LETU

Na aerodromu Nikola Tesla prinudno sleteo avion zbog napada putnika na posadu i ugrožavanja sigurnosti svih putnika

Objavljeno:

Let mađarske avio kompanije Wizz Air između Tel Aviva (TLV) i London Lutona (LTN) bio je preusmeren je na beogradski aerodrom Nikola Tesla nakon što je putnik napao posadu i pokušao da otvori vrata aviona u vazduhu u utorak rano ujutro, javio je portal

Javno dostupni podaci sa servisa za praćenje letova Flightradar24 pokazuju da je do odluke o preusmeravanju za Beograd došlo negde iznad teritorije Bosne i Hercegovine - konkretno Mostara - dok ja avion Airbus A321neo (registarske oznake G-WUPK, isporučen pre samo dve godine) bio na visini od 36.000 stopa (FL360, 11.000 metara).

Aerodrom Nikola Tesla
Aerodrom Nikola Teslafoto: Ilustracija, EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Treba skrenuti pažnu da zbog same konstrukcije vrata na putničkim avionima i razlike u pritisku izmedju putničke kabine i spoljene atmosfere na toj visini vrata na avionu nikako nije moguće moguce otvoriti, ali sama namera putnika da tako nešto uradi predstavlja ozbiljan incident i ugrožavanje bezbednosti letenja.

A321 je sleteo na pistu beogradskog aerodroma nešto posle jedan čas iza ponoći. Incidentni putnik, čije državljanstvo nije saopšten, priveden je "na postupanje" nadležnim službama.

Aerodrom Nikola Tesla
Aerodrom Nikola Teslafoto: MUP

"Kompanija potvrđuje da je let iz Tel Aviva za London morao da sleti u Beograd zbog problema sa jednim od putnika“, kratko je saopštio Wizz Air.

Putnici su noć i veći deo dana proveli u srpskoj prestonici, prenosi EX-YU Aviation News, a letelica je uveče u 19:15 po lolaknom vremenu nastavila put ka Londonu.

Bonus video:

00:16

Posle drugog pokušaja, avion iz Istanbula za Pariz, uspešno je sleteo na aerodrom Nikola Tesla

(Espreso/Aero.rs/SI)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.