ANA ŽIVKOVIĆ JE NAPRAVILA REVOLUCIJU U ŠKOLSTVU: Kažu da je najmaštovitija nastavnica na svetu, evo i zašto! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

KREATIVNOST, PRE SVEGA!

ANA ŽIVKOVIĆ JE NAPRAVILA REVOLUCIJU U ŠKOLSTVU: Kažu da je najmaštovitija nastavnica na svetu, evo i zašto! (FOTO)

Anini učenici iz Niša su "posetili" park Jelostoun u Americi, zoološki vrt u Lisabonu, svemirski centar na Floridi, a razgovarali su i sa unukom Žaka Kustoa ispod okeana...
Objavljeno:

Ana Živković je sve, samo ne obična nastavnica iz Niša. Njenu kreativnost je prepoznao čak i "Majkrosoft" pa je na njihovoj konferenciji koja se održala u Kanadi "odnela" titulu najmaštovitijeg predavača na svetu. Zanimljiv je podatak je da je u konkurenciji bilo čak 300 kolega iz 83 zemlje, ali za Anu nije bilo prepreka!

OVO JE PRAVO SRCE SRBIJE: Dečak iz Niša će za Uskršnje praznike pokloniti svoje igračke deci oboleloj od raka!

foto: Privatna arhiva

Ana Živković predaje engleski jezik u osnovnoj školi "Čegar" u Nišu, a njeni đaci uživaju u svakom minutu časa jer svakodnevno razgovaraju sa vršnjacima iz celog sveta. Njima nikada nije dosadno!

Oni su "bili" u parku Jelostoun u Americi, u zoološkom vrtu u Lisabonu, a razgovarali su i sa unukom Žaka Kustoa ispod okeana...

foto: Privatna arhiva

- Zanimljiv čas je bio i kada nam je gošća preko Skajpa bila Rejčel iz NASA Kenedi svemirskog centra, rekla je Ana za Espreso.

foto: Privatna arhiva

Pitali smo je, kako je došla na ideju da putem Skajpa spoji našu decu sa celim svetom.

foto: Privatna arhiva

- Sve je počelo u januaru 2013. godine kada sam primetila da mojim đacima nedostaje "praktičnog" korišćenja jezika. Oni su pokazivali dobro razumevanje gramatičkih pravila i pisanja ali kod usmenog izražavanja je bilo poteškoća, treme od javnog nastupa pred odeljenjem. Znajući da većina njih dolazi iz porodica koje nisu u mogućnosti da putuju u inostranstvo te da nemaju priliku da u realnom životu razgovaraju sa strancima, pitala sam ih da li imaju rođake u inostranstvu sa čijim školama bismo mogli da se povežemo preko skajpa.

- Istražujući internet u potrazi za školama u dijaspori koje sam planirala da kontaktiram, naišla sam na sajt Skype in the classroom - jedinstveni portal gde nastavnici iz celog sveta postavljaju svoje lekcije i ideje za projekte i pozivaju partnerske škole da im se pridruže. Na početku smo se povezivali samo sa školama engleskog govornog područja kako bi moji đaci mogli da čuju pravi izgovor i vežbaju svoj engleski sa nekim čiji je to maternji jezik, objašnjava nastavnica za Espreso.

foto: Privatna arhiva
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.