POSLE OVOG DATUMA JE MOGUĆE POGORŠANJE VREMENA: Ovo je najnovija vremenska prognoza Marka Čubrila
Marko Čubrilo, Foto: Kurir

VREME U SRBIJI

POSLE OVOG DATUMA JE MOGUĆE POGORŠANJE VREMENA: Ovo je najnovija vremenska prognoza Marka Čubrila

Pred nama je duži relativno topao i suv period

Objavljeno:

Još danas na jugoistoku regiona retke padavine, zatim suvo, stabilno i toplo - barem do 15. septembra.

Posle tog datuma je moguće pogoršanje, najavljuje popularni meteorolog amater Marko Čubrilo u svojoj novoj prognozi.

„Danas će još ponegde na istoku i jugoistoku regiona uz povećanu oblačnost biti ređe pojave kiše ili pljuska, dok će nad ostalim predeliima biti sunčano, severni vetar u slabljenju kao i bura duž Jadrana.

Od srede pa barem do oko 15.09. se očekuje dominacija anticiklona uz suvo, stabilno i relativno toplo vreme. Noći će biti sveže, posebno u planinskim kotlinama gde će jutarnje magle biti sve češće pojava. Tokom dana toplo uz temperature iznad proseka i najverovatnije će se maksimumi kretati od +25 do +31 stepena Celzijusa. Vetar će biti slab, uglavnom istočni.

Tek posle 15.09. stoji signal za moguću izmenu sinotopike uz narušavanje anticiklona, ali kako je taj datum jako daleko, a obzirom da će se posle 08.09. nad tropskim Atlantikom nalaziti barem dva aktivna tropska ciklona (uragana) tek kasnije kada se sredina meseca približi ćemo moći bilo šta konkretnije reći o toj mogućoj promeni.

Pred nama je duži relativno topao i suv period i sve ide ka potvrdi mojih očekivanja da će ovaj mesec u globalu biti suvlji i topliji od proseka“, zaključuje Čubrilo uz napomenu da su izneti podaci i procene rezultat njegove obrade i tumačenja numeričkih modela, za zvanične informacije pratite državne prognostičke zavode.

Bonus video:

01:40

VELIKO NEVREME U ŠPANIJI: Potop u većem delu zemlje, ima i mrtvih?

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.