POLICIJA POČELA DA KORISTI KAMERE NA UNIFORMAMA! Evo kako funkcionišu i kada saobraćajac SME DA VAS SNIMI!
Saobraćajna policija, Foto: Nebojša Mandić

"Ne brini, snima se za dobro svih nas"

POLICIJA POČELA DA KORISTI KAMERE NA UNIFORMAMA! Evo kako funkcionišu i kada saobraćajac SME DA VAS SNIMI!

Cilj je da se upotrebom kamera za uniforme dodatno poveća transparentnost rada saobraćajne policije i doprinese većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, kao i policijskih službenika

Objavljeno:

Saobraćajna policija od 1. septembra, prilikom kontrole saobraćaja presretačima i na deonici auto – puta na teritoriji Beograda, koristi kamere za uniforme, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova na svojoj fejsbuk stranici.

Kako navode cilj je da se upotrebom kamera za uniforme dodatno poveća transparentnost rada saobraćajne policije i doprinese većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, kao i policijskih službenika.

Kako je nedavno naveo načelnik Uprave saobraćajne policije, Slaviša lakićević, kamere će snimati sve intervencije policijskih službenika, a oni će biti dužni da uključe kameru prilikom svake primene policijskog ovlašćenja ili primene mere i radnje.

- Kamere se kače na magnet i na džep. Neće se koristi za procesuiranje krivičnih dela, ali može da se koristi snimak ako se izda nalog tužilaštva ili suda. Ima mogućnost presnimavanja i može da se vrati dva minuta unazad, kako bi policajac imao snimak unazad dva minuta od momenta uključivanja kamere. Ne snima se kompletna intervencija, snima se samo policijsko o vlašćenje i osoba mora da bude obaveštena o tome da će da bude snimana. Dva službenika imaju kamere tako da drugi službenik snima policijskog službenika koji primenjuje ovlašćenje - objasnio je tada Lakićević.

"Ne brini, snima se za dobro svih nas", poručuju iu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bonus video:

00:13

Policija i vatrogasci na mestu pada aviona

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.