RHMZ JE IZDAO UPOZORENJE ZA NEDELJU: Mihajlović otkrio kakvo nas vreme očekuje u SEPTEMBRU!
Goran Mihajlović, Foto: Kurir TV, Zorana Jevtić

VREMENSKA PROGNOZA

RHMZ JE IZDAO UPOZORENJE ZA NEDELJU: Mihajlović otkrio kakvo nas vreme očekuje u SEPTEMBRU!

Neke prognoze za ceo septembar ukazuju da bismo imali između 11 i 17 letnjih dana

Objavljeno:

U poslednja dva dana temperatura u Srbiji opala je za desetak stepeni. A novo razorno nevreme sa velikom količinom krupnog grada pogodilo je početkom nedelje delove naše zemlje.

Snimci i fotografije sa društvenih mreža svedoče da su se ulice Kraljeva „zabelele“ od količine grada, a u selu Brnjica grad je jakim intenzitetom padao čak 25 minuta. Može li se ovakvo nevreme ponovo očekivati i da li se, nakon nižih temeprartura, ponovo susrećemo sa letnjom jeseni.

Gost "Pulsa Srbije" koji je približio narodu situaciju sa vremenskim uslovima je pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Goran Mihajlović.

Prvo se osvrnuo na pljuskove koji će biti u drugom delu nedelje, ali i ponedeljka:

1 / 6 Foto: Beta / Dragan Gojić

- Pre svega, danas i sutra nas očekuje prijatno, pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom od oko 30 stepeni. No, već u nedelju u drugom delu dana u Vojvodini, a potom u toku večeri i Zapadna Srbija, pa u toku noći i u ponedeljak centralni krajevi i ostali južno od Save i Dunava imaće pljuskove i kišu, a ukupna količina padavina je negde između 20 i 50 mm, što ispunjava kriterijum za upozorenje koje je u tom smislu i izdato. Uz kišu će biti i umeren vetar, ne nekog olujnog. To će biti sezonska promena.

Potom se osvrnuo na temperaturu koja će nas zahvatiti u septembru:

- Neke naše prognoze za ceo septembar ukazuju da bismo imali između 11 i 17 letnjih dana, odnosno onih dana sa maksimalnom temperaturom preko 25 stepeni. Pola meseca bi bilo sa tom temperaturom i generalno na nivou celog meseca će biti toplije i iznad proseka.

Bonus video:

01:23

IZDATO UPOZORENJE ZA PONEDELJAK: Ove krajeve čekaju pljuskovi! Mihajlović otkrio: Evo kakvo nas vreme čeka u septembru, ŠOK!

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.