DVA MLADA SRBINA KREĆU JUGOM DO MONGOLIJE: A za razlog putovanja - ALAL IM VERA! (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

humana avantura

DVA MLADA SRBINA KREĆU JUGOM DO MONGOLIJE: A za razlog putovanja - ALAL IM VERA! (VIDEO)

Dva Bečejca pripremaju se za put od 20.000 kilometara do Mongolije u Yugu 45
Objavljeno:

Mladi Bečejci Ninoslav Trajković (23) i Đorđe Ilčešin (23) studenti iz Novog Sada pripremaju se za avanturu koja bi trebalo da traje 60 dana kada planiraju da obiđu više od 14 zemalja Istočne Evrope i Azije.

foto: Print Screen Youtube

Oni su odlučili da krenu na daleki put, ni manje ni više nego - jugićem, starim 28 godina, kako bi učestvovali na "Mongo reliju", koji ima humanitarni karakter.

Ninoslavu i Đorđu je cilj da kroz ovu avanturu pomognu azilu za pse jer su veliki ljubitelji životinja. Ideja je i nastala tokom volontiranja u Prihvatilištu za napuštene životinje u Bečeju.

Đorđe priznaje:

"Želimo da upoznamo i te neke druge kulture, jer smo nekako više okrenuti Zapadu. Želimo da vidimo i kako je tamo u pustinji...Da vidimo zemlje u kojima žive pretežno muslimani i tako otvaramo vidike...Postoji strah oko toga šta će nam se desiti....Pustinja, Sibir".

Mladići kreću iz rodnog Bečeja 20. aprila ka Mađarskoj, a potom odatle u Slovačku, Poljsku, Ukrajinu, Belorusiju, Rusiju i Mongoliju. Za povratak su odabrali drugu, kako oni kažu "donju" rutu: Mongolija, Kazahstan, Uzbekistan, Azerbejdžan, Gruzija, Turska, Bugarska, Rumunija i Srbija.

Pogledajte video u kome Ninoslav i Đorđe detaljno opisuju razloge i plan putovanja.

(Espreso.co.rs/Moj Bečej)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.