MINISTARSTVO PROSVETE UPUTILO VAŽAN APEL PRED POLAZAK U ŠKOLU: Tiče se škole "Vladislav Ribnikar"
OŠ Vladislav Ribnikar, Foto: Nenad Kostić

bitno!

MINISTARSTVO PROSVETE UPUTILO VAŽAN APEL PRED POLAZAK U ŠKOLU: Tiče se škole "Vladislav Ribnikar"

Oni su zamolili medije za razumevanje i podršku

Objavljeno:

Ministarstvo prosvete apelovalo je danas na medije da 1. septembra ne snimaju i ne fotografišu učenike iz OŠ „Vladislav Ribnikar“, kao i iz škola u Mladenovcu i Smederevu čiji su učenici stradali u masovnim pucnjavama.

„Uvažavajući najbolji interes učenika Ogledne osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, kao i učenika škola u Mladenovcu i Smederevu koji su pogođeni tragičnim događajima u maju ove godine, njihovih roditelja, kao i zaposlenih, Ministarstvo prosvete moli sve predstavnike medija da 1. septembra, tokom prvog dana nove školske godine, ne fotografišu i ne snimaju učenike tih škola“, navode iz Ministarstva.

Oni su zamolili medije za razumevanje i podršku kako bi se izbegla retraumatizacija učenika koji su svedočili tragičnim događajima.

„Na ovaj način olakšaćete učenicima ove škole i dati im prostor za miran početak nove školske godine. Interes dece, kao i psihološki, emotivni, socijalni i fizički razvoj dece svima nama treba da budu prioritet i iznad svih drugih interesa“, poručili su medijima iz Ministarstva.

00:41

Radovi na adaptaciji dela škole Vladislav Ribnikar

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.