"A MI SA PLIĆIM DŽEPOM?": Đorđe podelio UTISKE sa LETOVANJA u Grčkoj, pa izazvao LAVINU KOMENTARA (FOTO)
Plaža / ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/HOLIDAY EXPERTS

LETOVANJE OSTALO U RUŽNOM SEĆANJU

"A MI SA PLIĆIM DŽEPOM?": Đorđe podelio UTISKE sa LETOVANJA u Grčkoj, pa izazvao LAVINU KOMENTARA (FOTO)

Ako u neko mesto na moru odlaziš četiri puta, e onda to nije slučajnost

Objavljeno: 19:01h

Ono što Srbi, ljubitelji letovanja u Grčkoj vole da čitaju i slušaju jesu priče i utisci sa odmora njihovih sugrađana. A priča jednog Đorđa je upravo nešto tako. On je u svojoj objavi podelio ovogodišnje utiske iz Haniotija, u kojima se najviše dotakao, kako kaže "famoznih ležaljki" koje su po njemu poslednjih par godina pokvarile sam utisak o ovom mestu.

Đorđe je unutar Fejsbuk grupe "Live from Greece" detaljno opisao svoje utiske sa letovanja u Haniotiju. Objašnjavajući da su ležaljke preplavile plaže, dotakao se i jednog "čudnog" Grka koji je odlučio da sebi i svojoj supruzi napravi 10m2 lične plažu ogradivši je kamenjem.

"Utisci sa letovanja.

Ako u neko mesto na moru odlaziš četiri puta, e onda to nije slučajnost.

Šta reći za Hanioti: funkcionalan, simpatičan, pristupačan, snabdeven, nije skup, a more čisto i lepo.

Grčka
foto: Printscreen/Facebook/Live from Greece

Međutim, u poslednjih par godina, sve više te lepe utiske gura u stranu najezda "famoznih ležaljki" na centralnoj, tj. gradskoj plaži.

Prošle godina sa leve strane zauzeli su oko 40 metara (sa oko 140 ležaljki), ali ove godine na opšte iznenađenje i ogorčenje naroda proširili su se na oko 60 metara (sa oko 200 ležaljki), ali i sa desne strane na takođe 60 metara (sa oko 200 ležaljki) i ostavili narodu da se stiskaju i svađaju na najužem i potpuno devastiranom ostatku plaže.

Cene ležaljki su posebna priča i sramota, jer leva strana se izdaje po 15 evra a desna čak za 25 evra, uz samo dostupan signal za internet.

Posmatrajući više dana popunjenost ležaljki, primetio sam da se u proseku rentiraju samo oko 50% kapaciteta i čak manje (radnim danom), dok se na ostatku plaže bije prava bitka za slobodno mesto.

Grk kamenjem ogradio 10m2 plaže

Pored svih muka ove godine se posebno istakao, svojom negostoljubivošću, jedan čudan Grk koji je uzurpirao i velikom količinom kamenja ogradio oko 10 m2 plaže za sebe i gospođu. Svojom bahatošću, agresivnošću i netrpeljivošću svakodnevno je pravio incidente na ivici sukoba, ukoliko neko samo jedan santimetar 'ugrozi njegovu' označenu teritoriju. Intervenisali su i neki normalni Grci, ali se sve završavalo na glasnoj, neprijatnoj i pretećoj svađi.

U susednom mestu Pefkohoriju domaći Grci su revolucionarno najurili 'ležaljke' i oslobodili gradske plaže za narod, ali na našu žalost to se nije desilo u Haniotiju.

Turistički zaposlenici u Grčkoj i posebno Haniotiju, ipak treba da povedu računa o nama, većinskim gostima sa 'plićim džepom' i bez auta, da ako žele ubuduće nas kao goste, oslobode bar 'Gradsku plažu', jer po reakciji mnogih razočaranih komšija na plaži razmisliće gde će sledeće godine na more.

Predlog Grcima, povećajte dnevnu boravišnu taksu sa 0,5 evra na 0,7 evra (+40%) i neka popune budžet i onda oslobode bar 'Gradske plaže'", napisao je Đorđe.

Mnogi su se ispod ove objave oglasili i napisali da su i sami isto primetili, kako na Haniotiju tako i na drugim mestima u Grčkoj -da ležaljke zaista prave problem, a neki su Đorđa posavetovali da sa sever promeni jugom Grčke, tvrdeći da je tamo mnogo bolja situacija.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.