TANJI VOJTEHOVSKI PRETEĆA PORUKA ZALEPLJENA ZA DRVO: Ustašku kopilad ću streljati iza prve krivine! (FOTO)
Foto: Youtube printscreen/ PRVA

sramotno!

TANJI VOJTEHOVSKI PRETEĆA PORUKA ZALEPLJENA ZA DRVO: Ustašku kopilad ću streljati iza prve krivine! (FOTO)

Na papiru zakačenom na drvo u blizini Crkve Svetog Marka u Beogradu osvanula je poruka u kojoj se voditeljka optužuje da je plaćena da ruši "zid sa srpskim mučenicima“
Objavljeno: 16:52h

Zasad neidentifikovana osoba zakačila je na drvo preteću poruku upućenu novinarki i voditeljki emisije „Život priča“ Tatjani Vojtehovski. Kako je rekla Vojtehovski, iz policije joj je javljeno da ovde ima elemenata krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti za koje se postupa po službenoj dužnosti.

Na papiru zakačenom na drvo u blizini Crkve Svetog Marka u Beogradu osvanula je poruka u kojoj se voditeljka optužuje da je plaćena da ruši „zid sa srpskim mučenicima“.

„Tanja Ćorava Vojtilovska, koliko te Zajev i Tači plaćaju da rušiš zid sa srpskim mučenicima. Ustaška kopilad ću streljati iza prve krivine!“, stoji u poruci.

MAMA, DOBRO SAM! Najoriginalnije poruke i slike koje su obeležile 7.dan protesta širom Srbije (FOTO)

Tatjana Vojtehovski objašnjava da joj je apsolutno jasan sadržaj poruke – pominjanje Zaeva je, kaže, u kontekstu makedonskog scenarija, na koji upozoravaju pripadnici vlasti i prorežimski mediji kada govore o protestima "Protiv diktature“ koji već nedelju dana traju u zemlji.

„I pominjanje Tačija mi je jasno, jer je, na primer, poslanik Vladimir Đukanović Đuka u svojoj emisiji na Kopernikusu rekao da i Tačijeve pristalice učestvuju u protestima“, navodi Vojtehovski.

Ovo je, kaže, samo detalj onoga što novinari u Srbiji preživljavaju u poslednje vreme.

„Etiketirani smo kao strani plaćenici, kao rušitelji države, kao fašisti, kad god kažemo nešto protiv vlasti, čak i na društvenim mrežama. Ovo je upravo taj vokabular“, kaže novinarka.

Slučaj je, kaže, prijavila policiji, gde joj je najpre tužilac Olivera Davidović rekla da ovde nema elemenata pretnje, te da može, ukoliko uspeju da identifikuju autora poruke, da ga goni po privatnoj tužbi za uvredu.

foto: Zorana Jevtić

"Međutim, maločas me je zvao inspektor iz policije i rečeno mi je da ovde ipak ima elemenata krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, koje će policija i tužilaštvo goniti po službenoj dužnosti“, kaže Vojtehovski.

Ona je na svom Tviter nalogu zahvalila policiji „što ovo nije ostalo kao uvreda“.

POLICIJA DA OTKRIJE KO PRETI NOVINARKI VOJTEHOVSKI

NUNS i NDNV su najoštrije osudili pretnje Tatjani Vojtehovski i pozvali policiju da hitno utvrdi ko je autor preteće poruke.

„O pretnji ćemo obavestiti MUP i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u skladu sa mehanizmom uspostavljenim Sporazumom o saradnji i podizanju bezbednosti novinara, koji su krajem prošle godine potpisali policija, tužilaštvo i novinarska i medijska udruženja“, navode iz ovih udruženja.

(Espreso.co.rs / Cenzolovka.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.