MOĆNA MOLITVA PRESVETOJ BOGORODICI KOJA SE IZGOVARA U PETAK: Pomolite se sutra ako imate OVAJ PROBLEM
Presveta Bogordica i Isus Hristos, Foto: Profimedia

jake reči

MOĆNA MOLITVA PRESVETOJ BOGORODICI KOJA SE IZGOVARA U PETAK: Pomolite se sutra ako imate OVAJ PROBLEM

Molitva je mati svih dobrih dela, čuvarka čistote tela (nevinosti), pečat devojaštva, sigurna ograda protiv svih lukavstava večitog neprijatelja našeg – đavola

Objavljeno:

Milost Božija je neizmerno velika, njoj nema kraja, ali zamislite kada na tu veliku milost vi u svoje srce date majci Božijoj! Mnoge muke zadesiće sve nas, to je jednostavno život - Bogorodica je gledala muke svog sina sa najvećim bolom koji jedna majka može da doživi.

Majka Božija zna šta je nepravda, ona zna kako to boli, ona je uvek tu da pravednika zaštiti i umoli Sina svog da podari platu svakome ko strada po pravdi. Zato joj se pomolite ovom molitvom:

Tebi predajem u zaštitu život moj i po Bogu svu nadu spasenja moga polažem na Tebe Vladičice, Djevo Bogorodice! Moli Te, sluga Tvoj, ne prezri me što imam bezbroj grehova, no pogledaj na tugu moju, i u nedoumici podaj mi olakšanje i utehu, da ne bih do kraja poginuo.

Bogorodica
Bogorodicafoto: Nebojša Mandić

Raširi desnicu Svoju, Čista, omij me od nečistote zlih dela mojih i postavi me na pravi put zapovesti Hrista, Cara i Boga moga, i da ih usrdno ispunjavam, pomoći Tvojom osnažen. Od grehova mojih opakih izbavi me, Vladičice, i pokajanje spasonosno mi podari, da ga prinesem ka Sinu Tvome i Bogu, Materinskim zastupništvom Svojim. Svetlosti neiskazana, Ti svetlošću neshvatljivom sijaš, osvetli tamu moju duševnu, u kojima se bezbrojni gresi kriju.

Radosti moja, izbavi me od mnoštva nevidljivih vragova, gresi moji su teški i mnogo ih imam, vrazi su moji vrlo opaki, smrt mi je blizu, savest me moja izobličava, grize, mesto me ognjeno plaši, crv neprestani, škrgut zuba, krajnja tama pakla u strah me uvodi, jer me očekuje plata po delima mojim grešnim. Avaj meni! Šta ću činiti tada i kome ću prići da bi spasena bila duša moja?

Molitva
Molitvafoto: Alexander Maximov / Panthermedia / Profimedia

K Tebi jedinoj, Slatka Marija Bogorodice Preblaga! Na Tebe se uzdam, u gorčini smrti, Izbaviteljice svih onih koji Te zovu iz pakla ljutog. Ti i meni pomozi, Dobroto, jer neću imati tada niotkuda pomoći, osim Tebe, Sveopevana. Spasi me od užasa smrtnoga časa i zla nečistih duhova i od mitarstava u vazduhu posle smrti. Javi se, molim Te, pokaži mi tada Presveto lice Tvoje, Vladičice, i ne ostavi me bez pomoći. O, mila Majko, osvrni se milošću k meni, jer sam se delima zlim lišio milosti Nebeske. I umoli Onoga koga si rodila u telu, Hrista Spasitelja i Boga našega, koji je na Krstu, nas radi, prečistu Krv Svoju prolio, da i ja budem pričasnik zasluga Njegovih pred Ocem Njegovim. I da radi njih primim oproštaj grehova i večno spasenje i proslavim neiskazanu ljubav srca Tvoga, Presveta Bogorodice, i beskrajno milostivo zastupništvo Tvoje u beskonačnom životu budućih vekova. Amin.

Bonus video:

05:18

ČUDOTVORNA IKONA BOGORODICE TROJERUČICE U VAZNESENJSKOJ CRKVI: Vernici širom Srbije dolaze da se poklone ikoni sa Hilandara

(Espreso / zivereci.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.