STIŽE PROMENA VREMENA: Budite spremni!
Pljusak, Foto: Beta / Dragan Gojić

vremenske neprilike

STIŽE PROMENA VREMENA: Budite spremni!

Trenutne temperature u Srbiji dostižu 35°C

Objavljeno:

U ovom času snažan razvoj konvektivnih oblaka sa pljuskovima i grmljavinom aktivan je iznad južnih, jugoistočnih i istočnih predela Srbije i u dolini Zapadne Morave.

U naredna dva sata ovi grmljavinski procesi doneće pljuskove sa grmljavinom ovim predelima, dok se obilniji pljuskovi i intenzivniji grmljavinski procesi očekuju na širem području Trstenika, Negotina, Zaječara, Vranja, Novog Pazara, Bele Palanke, Kopaonika i Kosova i Metohije. U ovim predelima lokalno se očekuje i preko 30 litara kiše.

Prema širem području Knjaževca kreće se veoma snažan grmljavinski sistem, uz opasnost od grada i olujnog vetra, a lokalno bi moglo da padne od 30 do 50 litara kiše po kvadratnom metru.

U predelima sa intenzivinim pljuskovima postojaće opasnost od poplava i to ne zbog izlivanja reka, već zbog nemogućnosti da odvodni sistemi prihvate ogromnu kočičinu vode u veoma kratkom vremenskom intervalu.

U ostalim predelima Srbije i dalje je vedro i vrelo.

Temperature ovog poslepodneva kreću se od 31 do 35°C, a najtopliji je Negotin sa 35°C. Beograd meri 33°C, Zlatibor i Sjenica 25°C, a Kopaonik 18°C.

U predelima sa pljuskovima i grmljavinskim procesima očekuje se osveženje i kratkotrajni pad temperature za pet do deset stepeni.

Inače, do kraja dana pljuskovi sa grmljavinom očekuju se širom Srbije i to uglavnom u predelima južnije od Save i Dunava, dok će u Vojvodini ostati vedro.

Očekuje se opasnost i od grmljavinskih oluja, naročito u južnim, jugoistočnim i istočnim predelima i u brdsko-planinskim predelima.

Bonus video:

00:13

Pljusak u centru Beograda

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.