PRIPREMITE SE, STIŽU NAM PLJUSKOVI U NAREDNA DVA SATA: RHMZ objavio koji ovi delovi će biti NA UDARU
Pljusak, Foto: Zorana Jeftić

vremenska prognoza

PRIPREMITE SE, STIŽU NAM PLJUSKOVI U NAREDNA DVA SATA: RHMZ objavio koji ovi delovi će biti NA UDARU

Prema ovoj vremenskoj prognozi, veliko zahlađenje očekuje Srbiju na kraju avgusta

Objavljeno: 17:23h

Republički hidrometeorološki zavod izdao je najnoviju prognozu, i potvrdio sumnje mnogih - da u Srbiju ponovo stiže nevreme praćeno pljuskovima i grmljavinom.

- U naredna dva sata na teritoriji Bačke, kao i u planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, koji ponegde mogu biti intenzivniji, pa je moguća lokalna pojava sugradice - saopštili su u najavi na sajtu RHMZ.

Prema ovoj vremenskoj prognozi, veliko zahlađenje očekuje Srbiju na kraju avgusta.

Pljusak
Pljusakfoto: Zorana Jeftić

- Pad temperature i naoblačenje prognozira se za poslednju sedmicu avgusta, kada će ponovo biti uslova za kišu i pljuskove u svim krajevima - saopšteno je.

Na snazi žuti i narandžasti meteoalarm

Sunčano
Sunčanofoto: Aleksandar Jovanović

Kako se navodi u ovoj prognozi, do kraja sedmice u većem delu Srbije biće ipak pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 33 do 37 °S, zbog čega će na snazi biti žuti i narandžasti meteoalarm.

Ipak, usled povećanja nestabilnosti, uz dnevni razvoj oblačnosti, popodnevni lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u četvrtak. Dodaje se da će kiša biti moguća i narednih dana kao izolovana pojava u planinskim predelima.

Bonus video:

02:44

KOJI DELOVI AUTOMOBILA NAJVIŠE STRADAJU TOKOM VRUĆINA? Ćećez otkrio: Pre bilo kakvog putovanja OVE 3 STVARI MORATE DA PROVERITE

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.