AMERIKANCI PUTUJU PO SVETU, ALI SRPSKO SELO IH OČARALO: Zovu ga "balkanska Toskana", evo šta ih je PRIVUKLO BAŠ TU
Ian i Ana, Foto: Printscreen/Youtube/Ian and Ana

LEPOTA

AMERIKANCI PUTUJU PO SVETU, ALI SRPSKO SELO IH OČARALO: Zovu ga "balkanska Toskana", evo šta ih je PRIVUKLO BAŠ TU

Upravo na tom mestu, Gola Glava, selo koje je bio dom Aninih predaka, Ana i Ian su odlučili provesti sedam neprocenjivo vrednih dana

Objavljeno:

Ana i Ian, neustrašivi partneri u istraživanju sveta, svojom avanturističkom dušom su se otisnuli na putovanje koje obuhvata jugoistočnu Aziju i Evropu. Njihov cilj je jasan - obići što više zemalja, upoznati različite kulture i predstaviti neotkrivene kutke sveta publici. Međutim, usred te mnogobrojne putničke avanture, jedno malo selo u Srbiji je uspelo da privuče njihovu posebnu pažnju, postavši jedno od najlepših mesta koje su ikada posetili.

Upravo na tom mestu, Gola Glava, selo koje je bio dom Aninih predaka, Ana i Ian su odlučili provesti sedam neprocenjivo vrednih dana.

Njihov zadatak?

Upoznati se s srpskom kulturom, uroniti u srpsku svakodnevicu i približiti publici šta to znači biti deo tog okruženja. Njihove avanture nisu ostale nepoznate, već su svoje putovanje dokumentovali u serijalu videa na YouTube kanalu pod nazivom "The Other Side" ("Druga Strana").

Selo Gola Glava, smešteno nedaleko od Valjeva, je svojom slikovitošću i očaravajućim zelenim brežuljcima zaradilo nadimak "srpska Toskana". I nije teško videti zašto. Ovo mesto izgleda kao slika iz bajke, a njegova lepota i karakter su nešto što se ne zaboravlja lako.

Šta Ana i Ian donose ovom iskustvu?

Oni su pravi predstavnici autentičnog srpskog duha. Ana, koja potiče iz porodice srpskih imigranata u Americi, je imala čast da se od malih nogu upoznaje sa srpskom kulturom, a posebno su joj urezani u pamćenje trenuci kada je za školski projekat o zemljama izabrala upravo Srbiju. U svojoj tradicionalnoj srpskoj nošnji i uz specijalitete iz srpske kuhinje, ona je pružila svoj doprinos širenju kulture.

Ian i Aana
foto: Printscreen/Youtube/Ian and Ana

Njihova kulinarska putovanja su bila posebno nezaboravna. Ukusi srpskih specijaliteta, kao što su gibanica, karadjordjeva šnicla, pasulj, šljive, paprike i paradajz, su postali deo njihove priče. Ali poseta Srbiji ne bi bila potpuna bez degustacije šljivovice, poznate srpske rakije. Ana i Ian nisu samo probali ovaj alkoholni napitak, već su se angažovali u procesu pravljenja šljivovice, korak po korak, uz pomoć Aninog strica Dragana.

Ian i Aana
foto: Printscreen/Youtube/Ian and Ana

Ian, koji je rođen u Americi i pre susreta s Anom nije znao mnogo o Srbiji, je postao zaljubljenik u srpsku kulturu i hranu. Njegova ljubav prema ovim elementima je porasla do te mere da je konačno dobio priliku da doživi zemlju o kojoj mu je Ana toliko pričala.

Ian i Aana
foto: Printscreen/Youtube/Ian and Ana

Njihova turneja po Srbiji se promenila iz planiranog obilaska različitih destinacija u oduševljenje Gole Glave. Sedam dana su postali dovoljni da se zaljube u selo i njegove ljude, pokazujući da su istinske lepote često skrivene u manjim, autentičnim mestima.

Ovaj mladi bračni par je svojom pričom uspeo da prenese lepote i vrednosti srpskog sela na svet na veoma privlačan i inspirativan način. Njihov YouTube kanal je postao izvor inspiracije za sve one koji žude za otkrivanjem nepoznatog, a Gola Glava je postala simbol srpske lepote koju su delili sa svetom.

Bonus video: CELO SELO JE ZAROBLJENO! Nabujala reka odnela most, hranu i lekove im bacaju preko reke! Meštani ODSEČENI OD SVETA (VIDEO)

02:37

CELO SELO JE ZAROBLJENO! Nabujala reka odnela most, hranu i lekove im bacaju preko reke! Meštani ODSEČENI OD SVETA (VIDEO)

(Espreso/Still.kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.