IGOR NAM JE OTKRIO KAKO MU SE ODMOR PRETVORIO U KOŠMAR: Izgubio torbu 2 puta na aerodromu, kada mu je vraćena - ŠOK
Aerodrom Nikola Tesla, Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Igor Petrović

JALOVO PUTOVANJE

IGOR NAM JE OTKRIO KAKO MU SE ODMOR PRETVORIO U KOŠMAR: Izgubio torbu 2 puta na aerodromu, kada mu je vraćena - ŠOK

On kaže da više nikada neće leteti preko Beograda

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Ljudi koji putuju negde ne odmor, razmišljaju samo o destinaciji u koju će ići, razmišljaju kako će tamo uživati i blagotvorno provesti slobodno vreme. Svi oni očekuju da im vreme razbibriga neće pokvariti kakva procedura, propis ili loša organizacija putovanja.

Igor Petrović javio se sa molbom portalu Espreso da objavimo šta mu se dogodilo na aerodromu Nikola Tesla, kada je presedao tokom putovanja sa svojom porodicom iz Štokhloma za Niš, i kako je nešto što bi u najmanju ruku trebalo da predstavlja rutinu, na kraju završilo gubitkom šest kofera, a onda i šokom kada je Igor ugledao svoj izgubljeni prtljag onda kada je on nakon dužeg vremena napokon vraćen.

"29.jula smo leteli Air Serbiom iz Štokholma za Niš sa presedanjem u Beogradu. Cela moja porodica je krenula na let nas četvoro. Avion iz Štokholma je kasnio dva sata pa smo bili u dvoumici da li stižemo na vreme za sledeći let ka Nišu. Pošto je to tranzitni let, naš prtljag bi trebao da putuje do aerodroma Konstandin Veliki u Nišu.", započinje svoju priču Igor.

Kada je sa porodicom stigao na beogradski aerodrom, uputili su ih ka gejtu i rekli su da su torbe čekirane kod Niša.

"Imali smo sreće jer je avion za Niš kasnio dva sata, pa smo stigli na vreme. Kada smo stigli u Niš primetili smo da nema naših torbi. Napisali smo zapisnik na licu mesta.", tvrdi Igor.

Kako kaže bio je besan, ljut i razočaran jer se u tim torbama nalazila njegova omiljena garderoba, pokloni za rodbinu, stvari koje su kupili za kuću koju grade u Knjaževcu, kao i alat koji je poneo kako bi radio na kući dok je na odmoru.

"Sve te stvari su nam baš značile i osećali smo se razočarano. Na prvom danu odmora koji smo iščekivali tokom cele godine...Bio sam ljut kao zmija", objašnjava Igor Petrović.

Da bi se smirili zbog nestanka kofera, odmah su uzeli taksi i odvezli se do Knjaževca kako bi odspavali par sati. A onda je krenula potraga za koferima.

"Pozajmio sam očev auto da bi se odvezli nazad do aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, da bismo tražili kofere, jer odeća i naše stvari za ličnu higijenu su bili u našim koferima.", kaže on.

1 / 3 Foto: Printscreen/Facebook/Alexandar Dragicevic

Međutim, u jednom trenutku tokom vožnje, Igor je dobio poziv sa aerodroma u Beogradu i saopštili su mu da su torbe nađene. Bili su presrećni zbog te vesti.

"600 kilometara napred nazad i za jedan dan kraći odmor, nema veze,ali smo bar dobili torbe. Trebalo je da putujemo nazad 23. avgusta pa smo i planirali odmor po tome, ali je Air Serbia ukinuo taj let i premestili nas 20 avgusta. Za nas četiri dana skraćenog odmora. Opet nema veze, ne možemo to da promenimo pa smo se pomirili sa time.", priča Igor.

Kako kaže, na niškom aerodromu je sve proteklo kako treba. Čekirali su se do Štokhloma, kao i svoje pronađene torbe. Ali, onda na ponovnom presedanju na aerodromu Nikola Tesla primetili su ponovo nešto čudno.

"Kad smo sleteli u Beograd primetili smo po izlasku iz aviona da jedna naša torba se nalazi na kolicima za ručni prtljag. Pošto nismo imali nameru da uzmemo tu torbu, jer su sve četiri torbe bile čekirane do Štokholma, prišao sam osoblju što rade sa torbama i pitao zašto je ta torba tu a ne sa ostalom torbama? Dobio sam odgovor da je u pitanju greška i da će sve torbe da nas čekaju u zgradi, i skinuo je sa kolica za ručni prtljag i ostavio na stranu. Hteli smo da odemo do trake u Beogradu da vidimo dali su torbe tu , zbog predhodnog iskustva. Ali traku nismo uspeli da je nađemo. Pitali smo na informacijama kako da nađemo traku i išli smo skroz nazad i ništa nismo zatekli.Ta traka za prtljag kao da ne postoji.", priseća se Igor.

Igor Petrović kaže da su leteli mnogo puta i da su se dobro snalazili na mnogo većim aerodromima, te da se još uvek pita kako svoj prtljag uzimaju putnici do Beograda?

"Na informacijama za izgubljeni prtljag su nam rekli da sad ne možemo ništa da uradimo i da je prtljag na putu za destinaciju. Odlučili smo da se nadamo najboljem i nastavimo dalje. Prošli smo kroz pasošku kontrolu i došli do gejta sa kog kasnije polećemo za Švedsku. Avion je kasnio pola sata. U zadnjem trenutku su promenili gejt, tako da smo morali da idemo na drugu stranu aerodroma. Ušli smo u avion. Tri reda stolica na jednoj i tri reda stolica na drugoj strani. Bio je pun krcat. Iza nas sedeli su Švedski košarkaski tim u19 koji su igrali u Crnoj Gori. Naravno, sa presedanjem u Beogradu i osmehom na licu jer su osvojili 3. mesto. Kad smo sleteli i prošli kroz pasošku kontrolu.Traka za prtljag je bila sledeca destinacija. Izasla je prva torba, pa druga ...bili smo presrećni. Na kraju kad su svi pokupili svoje torbe i i otišli, torbe koje niko nije uzeo su počele da se vrte na traci , još jednom i još jednom. Nama su falile dve torbe, ceo košarkaški tim je stojao sa nama i jos desetak osoba. To je otprilike 30 tak razočaranih mušterija.", priča Igor Petrović i dodaje:

"Jedna devojka sa kojom smo razgovarali ispred kancelarije sa izgubljenim prtljagom u Štokholmu je imala air tag u svojoj torbi i kaže da je ta torba još uvek u Beogradu. Osoba koja je radila u toj kancelariji kaže da to nije nista novo sto se tiče letova iz Beograda. A moja supruga, ja i moja deca smo rekli da sledeći put nećemo leteti preko Beograda. Biće Sofija ili aerodrom u Nišu.", zaključuje Igor.

Kasnije tokom dana, torbe su stigle, ali u stanju koji je zaprepašćujuć. Konkretno Igorova torba izgleda sva popucalo i deluje kao da je divlja zver koristila.

Bonus video:

06:51

SURČIN DO 2027. POSTAJE TURISTIČKI CENTAR SRBIJE Šuša: Imaćemo nacionalni stadion, EXPO, tu su svi autoputevi i aerodrom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.