23 GODINE BEZ ISTINE: Zašto je smrt Dade Vujasinović i dalje misterija? (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić

ko tu krije istinu?

23 GODINE BEZ ISTINE: Zašto je smrt Dade Vujasinović i dalje misterija? (FOTO)

Novinarka magazina Duga Radislava Dada Vujasinović, poznata po vrhunskim izveštajima sa ratiša u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, istraživačkim temama i tekstovima o organizovanom kriminalu, ubijena je na današnji dan pre 23 godine
Objavljeno: 13:46h

Radislava Dada Vujasinović ubijena je 8. aprila 1994. godine u svom stanu u Beogradu. Prvobitna istraga okončana je tvrdnjom da se poznata novinarka ubila iz lovačke puške, što su njena porodica i kolege uporno osporavali. Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je juče od Višeg javnog tužilaštva da nastavi istragu pošto izveštaj Nacionalnog forenzičkog instituta u Hagu nije utvrdio uzrok smrti novinarke "Duge". U tom tužilaštvu UNS-u je rečeno da je u toku predistražni postupak i da tek po okončanju tog postupka tužilac može da proceni u kom će pravcu biti usmereno eventualno dalje vodjenje postupka.

foto: Dragana Udovičić

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) navelo je da je 23 puta pozivalo policiju, tužilaštvo i pravosuđe Srbije da rasvetle i procesuiraju ubistvo novinarke Dade Vujasinović. "Pune 23 godine porodica, prijatelji i kolege Dade Vujasinović i celokupna javnost, čekaju da nadležni istražni i pravosudni organi zadovolje pravdu i da krivci, inspiratori i ubice budu kažnjeni za ovaj zločin. Nikada nećemo prestati da na tome insistiramo", izjavio je predsednik NUNS-a Slaviša Lekić. To udruženje zahteva i da nadležni utvrde i saopšte ko je svih ovih godina opstruirao istragu, skrivao zločince i duže od dve decenije držao javnost u zabludi da se novinarka ubila. Porodica Dade Vujasinović angažovala je i privatnog balističara Zorana Jovanovića koji je utvrdio da je na fotelji pored Dadine, bila još jedna krvna grupa, što ukazuje da je u stanu bila još jedna osoba. Njegov nalaz dostavljen je tužilaštvu u decembru 1994. godine, ali je odbijen.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.