SVETSKO TAKMIČENJE U KUVANJU TESTISA ZAKAZANO ZA 2. SEPTEMBAR U OVOM SRPSKOM SELU: Ovo je jedinstvena manifestacija
Mud(r)ijada, Foto: RINA

MUD(R)IJADA

SVETSKO TAKMIČENJE U KUVANJU TESTISA ZAKAZANO ZA 2. SEPTEMBAR U OVOM SRPSKOM SELU: Ovo je jedinstvena manifestacija

O izboru najboljeg jela pripremljenog od belih bubrega odlučuje stručni žiri

Objavljeno:

Srbija je jedinstvena po mnogo čemu, ali na toj listi specifičnosti visoko se kotira i manifestacija Mud(r)ijada kao jedina na svetu takvog tipa koja podrazumeva svetsko takmičenje u spremanju belih bubrega.

Ove godine održava se 19. put i zakazana je za 2. septembar u selu Lunjevica kod Gornjeg Milanovca. Manifestacija počinje u petak 1. septembra formiranjem Mudrustičkog kampa, a samo takmičenje Mud(r)oboj počinje u subotu tačno u podne.

Ideja o nastanku ove jedinstvene manifestacije razvila se zahvljujući Ljubomiru Eroviću iz Gornjeg Milanovca, koji je napravio jedinstven brend o kom su brujali i svetski mediji. Nakon njegove smrti 2019. godine tradiciju je nastavila njegova kćerka Jovana. Ovogodišnja Mudrijada održana je u selu Lunjevica kod Gornjeg Milanovca.

Mudrijada
foto: RINA

"Manifestacija živi punih 19 godina i to je zaista veliki uspeh, za nju se čulo u čitavom svetu i do sada su se u spremanju belih bubrega ovde u Šumadiji oprobale ekipe iz Amerike, Australije, Finske, Albanije, Bugarske.. Svi dolaze sa ciljem da se lepo družimo i uživamo u dobroj atmosferi i naravno odličnim gastronomskim specijalitetima. Tokom svih ovih godina imali smo zaista fascinatnte primerke, jer su takmičari ovde donosili čak i bele bubrege od vilinog konjica i ajkule", rekla je za RINU organizatorka ovog jedinstvenog događaja u svetu Jovana Erović.

Svetsko prvenstvo u spremanju testisa okuplja takmičarske grupe sačinjene od prijatelja rekreativaca, pa sve do profesionalnih kuvara. Svaku ekipu čini najmanje tri člana, a u šerpama se može naći samo meso belih bubrega. Ko spremi najbolji gulaš dobija neobičnu glavnu nagradu. U njihove ruke ide drvena skulptura muškarca sa erekcijom, koja se iz ruke u ruku prenosi pobedniku svake godine.

O izboru najboljeg jela pripremljenog od belih bubrega odlučuje stručni žiri, čiji članovi su između ostalog i provereni gurmani i kuvari, ali i novinari, umetnici...

Bonus video:

05:30

SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.