ĐACI PRVACI ĆE U OVOM GRADU U SRBIJI DOBITI PO 15.000 DINARA: To nije sve, evo šta će dobiti BESPLATNO!
Užice, Foto: RINA

SJAJNO

ĐACI PRVACI ĆE U OVOM GRADU U SRBIJI DOBITI PO 15.000 DINARA: To nije sve, evo šta će dobiti BESPLATNO!

Najveći broj đaka prvaka do sada je upisan u „Prvu osnovnu školu Kralja Petra II”

Objavljeno:

Đaci prvaci, kojih je prema do sada podnetim prijavama za upis, u užičkim školama 663 i ove godine mogu računati na podršku grada. Pored sveski i pribora, oni će dobiti i po 15 hiljada dinara, što je iznos za pet hiljada dinara uvećan u odnosu na prošlu školsku godinu.

Najveći broj đaka prvaka do sada je upisan u „Prvu osnovnu školu Kralja Petra II”. Od ukupno 137 učenika u matičnu školu ići će 133, dok će u izdvojeno odeljenje u Staparima ići tri učenika, a u izdvojeno odeljenje u Kačeru jedan prvak.

Sledi OŠ „Stari grad” sa 129 upisanih prvaka i to 94 u matičnnoj školi 34 u izdvojenom odeljenju u Turici i jednim učenikom prvog razreda u izdvojenom odeljenju škole u Volujcu.

U OŠ „Dušan Jerković” upisano je 122 učenika, a u OŠ „Nada Matić” 102 (101 u matičnoj školi i jedan u školi u Gostinici).

Jedinu školu u Gradskoj opštini Sevojno, OŠ „Aleksa Dejović” pohađaće 80 prvaka i to 61 učenik u matičnoj školi u Sevojnu, 12 u Krvavcima i sedam u Zlakusi. U OŠ „Slobodan Sekulić”, upisana su 74 učenika prvog razreda, dva učenika nastavu će pratiti u izdvojenom odeljenju u Ljubanjama a 72 u matičnoj školi u Krčagovu.

U OŠ „Bogosav Janković” Kremna sa izdvojenim odeljenjima u Mokroj Gori i Biosci ići će 10 pravaka. U OŠ „Miodrag Milovanović Lune”, u Karan sa izdvojenim odeljenjima u Ribaševini, Trnavi, i Lunovom Selu njih osam (Karan 5, Ribaševina 2, Trnava 1).

U matičnu školu „Đura Jakšić” u Ravnima nije upisan nijedan prvak dok je u izdvojeno odeljenje škole u Drežniku upisan jedan učenik.

Kako upis zvanično traje do 1. septembra, može doći do manjih izmena u samom broju učenika prvog razreda, koji će u školske klupe sesti u petak 1. septembra, uz tradicionalne prijeme i prozivke.

Svi oni prvog dana škole dobiće sveske i školski pribor za koji je iz budžeta grada izdvojeno oko 700 hiljada dinara, dok će 15 hiljada dinara biti uplaćeno na račune njihovih roditelja po prijemu spiskova iz škola. Na ovaj način Grad užičkim prvacima čestita polazak u školu i pruža podršku njihovim roditeljima.

Bonus video:

00:49

Promocija knjige Vesne Vukelić Vendi

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.