Monah tvrdi: Vladika Filaret zlostavlja sveštenike, manastir je leglo pedofila i gejeva!

Još jedan razvratni vladika

Monah tvrdi: Vladika Filaret zlostavlja sveštenike, manastir je leglo pedofila i gejeva!

- Eparhija je postala stecište homoseksualaca, biseksualaca, lezbejki, pedofila i vračara, optužuje monah Nikolaj
Objavljeno: 17:05h

Monah Nikolaj iz manastira Kumanice uputio je javnosti pismo u kojem otkriva sve tajne, zločine i težinu neizdrživog stanja u Mileševskoj eparhiji. Sva deca vladike Kačavende: Urnebesni meme kontroverznog srpskog popa (FOTO) - U Mileševskoj Eparhiji sam od 2000 godine. Od Vladike Filareta sam stalno preživljavao neugodnosti. Uvek je vikao, bio nemilostiv prema meni, a sklon je spletkarenju, lažima, kune narod, za njega je narod stoka, uteruje strah monasima, zlostavlja i proganja sveštenike, od naroda pozajmljuje pare, a ne vraća. Braći Savković - stolarima iz Prijepolja ostao je dužan mnogo hiljada evra – sami su mi pričali. Privatnom preduzetniku Novkoviću iz Prijepolja - isto tako i mnogim drugima.

- Ne isplaćuje novčanu nadoknadu svim monasima – koju dobijamo od ministarstva vera. Eparhija je postala stecilište homoseksualaca, biseksualaca, lezbejki i pedofila, i vračara. Svima je jasno da je Vl. Filaret lažno svedočio u slučaju Vl. Pahomija, i svi koji treba da ga pozovu na odgovornost - ćute. Mnogi znaju da je homoseksualac a ćute. - U Manastir Kumanicu dolazi po blagoslovu Vl. Filareta – od Crkvenih organa okarakterisani pedofil jero-monah Ilarion. Doduše, sa njim nisam imao iskušenja, korektno se ponašao, ali je u jednom od izlazka iz Manastira, otišao u B. Baštu i u jednom parku vršio pedofilski obred pred decom – uhvatila ga je policija.
Nemanja Pančić
- U Manastir Kumanicu Vl. Filaret dovodi mladog bisekcualca monaha Arsenija. Ispoljava želju da me seksualno zlostavlja, napija se i kaže: večeras će pasti žrtva, odgovorio sam mu: E, dok je na meni ova glava neće. Uzeo sam vile, i celu noć proveo u svojoj sobi sa vilama u slučaju da me napadne. Potom sam pozvao policajca Danila Fenića iz B. Polja. On mu je strogo zapretio, da ne sme da me dira, i te noći je pobegao iz Manastira. Kastracija, zatvor ili vešanje: Koja je prava kazna za popove pedofile? (VIDEO) - U Manastir Kumanicu dovodi monahinju Anu. Ispoljava prema ženama lezbejske odnose. Premešta je u Manastir Svetog Ilije. Tamo dolazi iskušenica Milena iz B. Polja. Ana je tera da je mazi po celom telu, ona odbija i odlazi iz Manastira. Bilo je iskušenika od kojih sam morao da se i nožem branim.
Wikipedia/Julian Nitzsche
Monah Nikolaj navodi u svom pismu i da se u više slučajeva dešavalo da je Filaret prisvajao crkveni novac i nakit. - U Manastiru Banja desilo se veliko iskušenje. Sumnja se da je monah German seksualno zlostavljan, to se zataškalo, Vladika ga unapredi u veći čin i da mu da bude Starešina manastira. Ali German je veliki plašljivac, boji se reči istine.
Nemanja Pančić
- Imao je u Manastiru Davidovica Vl. Filaret monaha Iliju. Ilija ga se nije bojao. Rekao mu je na jednom bratskom sastanku pred monaštvom da je peder i da ima ćerku dobijenu sa jednom ženom dok je još bio jero-monah. Desilo se da ta žena sa ćerkom dođe u Manastir Kumanicu. Čuo sam svojim ušima kadje Vl. Filaret rekao: ne bi bilo loše naći nekog da ga isprebija. - Znači – spreman je na sve. Vl. Filaret je više puta optuživan za mnogo štošta, ali se uvek izvlačio, mnogi se pitaju dokle. - Ja sam sve ovo izložio, i rekao istinu, tako mi Bog pomogao. Ali ovo nisam rekao iz mržnje ili osvete, nedao Bog, nego pozivam one koji moraju i mogu da stanu na put ovakvom ponašanju Vl. Filareta, a njega pozivam da je zaista vreme da se pokaje za svoja nedela, i da počne da misli i na spasenje svoje duše, navodi monah Nikolaj u svom otvorenom pismu. (Espreso.co.rs / srbinaokup.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.