SRPSKA TIKTOKERKA POKUŠALA DA OBJASNI AMERIKANCIMA ŽIVOT DEVEDESETIH: Niko nije ostao ravnodušan (VIDEO)
Taška, Foto: Printscreen/TikTok/YOURSLAVIC_TASHKA

užas

SRPSKA TIKTOKERKA POKUŠALA DA OBJASNI AMERIKANCIMA ŽIVOT DEVEDESETIH: Niko nije ostao ravnodušan (VIDEO)

Nekima će prizori u narednim redovima probuditi nostalgiju, nekima će pripasti muka, ali ravnodušnih sigurno nema

Objavljeno:

Ako pripadate generaciji koja je odrastala tokom 80-ih i 90-ih na Balkanu, onda ste definitivno bogatiji za vrlo živopisna iskustva od većine Evropljana ili Amerikanaca... Za mnoge u svetu je naš nekadašnji način života možda i nepojmljiv, ali s druge strane definitivno imamo o čemu da pričamo i čega da se prisećamo. Nekima će prizori u narednim redovima probuditi nostalgiju, nekima će pripasti muka, ali ravnodušnih sigurno nema.

Tiktokera koja sadržaj plasira pod nadimkom @yourslavic_tashka, a koja je sudeći po njenim storijima poreklom iz Srbije, svojevremeno je objavila simpatičan video koji u kratkim crtama sažima strašniju stranu života na ovim prostorima.

Ona je u satiričnom snimku odgovorila na pitanje zapadnjaka "Zašto te ništa ne plaši" odgovorila nizom tipičnih prizora koji su nekada bojili našu svakodnevicu.

To na prvom mestu podrazumeva prilično mračan ambijent zgrada i stanova, ali i uopšte socijalističku arhitekturu koja je sveprisutna u zemljama Balkana, te istočne Evrope. I dok su nama ovakvi prizori prilično uobičajeni i podrazumevani, velikom delu sveta teraju strah u kosti. Video je pregledan preko 3,7 miliona puta, a izazvao je brojne komentare i reakcije.

"Mi smo svi odrasli u scenariju za 'Resident evil'", "Živela sam u Bosni 8 i u Srbiji 10 godina, a u Americi sam se preselila u najgori geto i bila sam u fazonu: 'O, ovde je lepo'", "I opet su svi ti gradovi bezbedniji od onih u Zapadnoj Evropi. Odrastao sam na Balkanu, nikad se nisam osećao nesigurno noću", "Zaboravila si pse lutalice koji trče u blizini škole", "Sada je bolje, ali stvarno smo svi odrasli ovako", "Bukvalno smo se rodili u horor okruženju", "Samo je jedna stvar koje se svi plašimo: PROMAJA", "A liftovi koji su imali 60 odsto šanse da se zaglave kad uđeš u njih?", "Ovako je moje kupatilo izgledalo u detinjstvu - trajna emocionalna trauma", "Zato smo danas otporni na sve", samo su neki od komentara.

00:44

SVET JE UŠAO U BALKANSKE DEVEDESETE! Cvetićanin upozorio: U februaru može doći do PERFEKTNE OLUJE! Evo šta to znači za Srbiju

(Espreso/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.