OVO JE NAJBOGATIJE SELO U SRBIJI! Meštani od kuća napravili DVORCE, unutra SIJA ZLATO i sve je MARKIRANO! (VIDEO)
Selo Točka, Foto: Printscreen/TikTok/bozic.uros

raskoš

OVO JE NAJBOGATIJE SELO U SRBIJI! Meštani od kuća napravili DVORCE, unutra SIJA ZLATO i sve je MARKIRANO! (VIDEO)

Ovo mesto je sinonim za večito nadmetanje ko ima bolju kuću

Objavljeno:

Najbogatije mesto u Srbiji nalazi se nedaleko od Požarevca, u selu Točka. Za ovo maleno srpsko selo verovatno nikada ne biste čuli da njegova vrednost nije procenjena na preko milijardu evra!

Svako ko prođe kroz Točku izvadi telefon kako bi snimio prizore koji se retko viđaju.

Selo Točka
Selo Točkafoto: Printscreen/TikTok/bozic.uros

Vile sa mnogo zlatnih detalja, fasade na kojima se nalaze gipsani ukrasi u obliku lavova, konja, labudova i sokolova. A iznutra Luj Viton zavese, Versaće pločice i stolovi, stilski nameštaj, mermer, čak i asfaltiran put. I sve to čuva obezbeđenje, ali i video-nadzor.

Pojedine vile poseduju čak pet kupatila, a domaćini priznaju da nikada nisu ni ušli u svih pet kupatila koje poseduju.

1 / 4 Foto: Printscreen/TikTok/bozic.uros

Meštani ovog sela radni vek provode u stilu "kuća-posao", ali zato njihovo selo izgleda nesvakidašnje - ovako nekako bi se moglo opisati selo Točka u opštini Žabari, koje godinama unazad svojim izgledom okupira pažnju javnosti.

Ipak, sve ovo je trebalo zaraditi, pa su vlasnici davno otišli put Zapada. U želji da naprave naselje slično onima sa Zapada, meštani ovog kraja odlučili su da 60 - ih i 70 - ih odu u Austriju kako bi zaradili mnogo para, sve u nameri da sagrade velelepne kuće i vile i omoguće sebi lagodan život.

Međutim, iako na prvi pogled deluje kao mesto koje vrvi ljudi, njih nažalost u ovom seocetu ima najmanje, a međuljudski odnosi su narušeni jer se meštani stalno nadmeću ko će da ima više kvadrata ili bolju vilu.

- Neki put mi padne mrak na oči. Kaže jedan od njih ovom drugom "ja ću te ubiti" i rešio čovek, udario ga i ovaj je pao dole - priča jedna meštanka, pokušavajući da objasni kako funkcionišu međuljudski odnosi u najbogatijem selu u Srbiji.

Ova mesna zajednica je 2017. imala 90 domaćinstava, a 110 domova, jer neki imaju po dve-tri kuće. Otkako je prvi meštanin daleke 1964. godine otišao u beli svet, a ostali videli da je njegovo domaćinstvo napredovalo, familija za familijom odlazila je u Nemačku, Austriju, Švajcarsku i Italiju. Sada 80 procenata meštana radi u inostranstvu. I svi govore po tri jezika.

Bonus video:

01:27

SELO DREN ČUVA OSTATKE NAJSTARIJE PRAVOSLAVNE SVETINJE NA KOSMETU! Sada u njemu živi 200 ljudi, a školu pohađa samo ŠESTORO DECE

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.