KAKVA GREŠKA U NIŠU! Postavili bašte kafića preko staza za slepe
Foto: Beta/Saša Đorđević

stručno, nema šta

KAKVA GREŠKA U NIŠU! Postavili bašte kafića preko staza za slepe

Gradski većnik Miloš Milošević kazao je kako je on Zavodu za urbanizam kazao da obeleže prostor koji kafići svojim baštama mogu da zauzimaju, ali i da su u Zavodu prevideli taktilne staze
Objavljeno:

Prostor predviđen za letnje bašte kafića u Obrenovićevoj ulici, niški Zavod za urbanizam obeležio je tako da se prostire i preko staze za slepe i slabovide.

Kvadratićima bele farbe, oivičen je prostor u kojem će vlasnici niških kafića moći da postave stolice, stolove i suncobrane u letnjim danima, što su neki već i učinili, i to preko taktilne staze.

Gradski većnik Miloš Milošević kazao je kako je on Zavodu za urbanizam kazao da obeleže prostor koji kafići svojim baštama mogu da zauzimaju, ali i da su u Zavodu prevideli taktilne staze.

Zavod za urbanizam grada Niša daje uslove za to. Ja sam samo tražio da obeleže, da ne bi bilo dileme da li je neko postavio u gabaritu ili ne. Da bi se znalo da li je neko zauzeo koliko plaća ili je zauzeo više - rekao je Milošević.

Međutim, direktor Zavoda Ljubiša Mitić kazao je da su "ekipe na terenu" i da već rade na utvrđivanju i rešenju za otklanjanje problema.

Primetili su i ovi moji, tako da su otišli na teren to da vide, pa ćemo da vidimo kako to da rešimo - kazao je Mitić.

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.