MIMI IZ INDIJE JE OMILJENA SRPSKA SNAJKA U PRIJEPOLJU: Prihvatila je običaje, ali 1 STVAR joj predstavlja problem
Porodica Simović, Foto: RINA

najbolja snajka

MIMI IZ INDIJE JE OMILJENA SRPSKA SNAJKA U PRIJEPOLJU: Prihvatila je običaje, ali 1 STVAR joj predstavlja problem

Desilo se to pre deset godina, kada je upooznala Slobodana iz Prijepolja

Objavljeno:

Mimi, rođena kao Thanmila, rodom je iz indije. Ali je ljubavna priča dovela u Srbiju i to direktno u Prijepolje, gde zajedno sa suprugom Slobodanom vodi brigu o bračnoj zajednici.

U istini leži moć sudbine, a to dokazuje i inspirativna priča Tanmile Mimi Simović iz Indije, koja nikada nije ni slutila da će jednoga dana pronaći svoju ljubav u Srbiji. Desilo se to pre deset godina, kada je upooznala Slobodana iz Prijepolja. Iako su je kulturološke i jezičke razlike prvobitno delile od tog svetlog kraja, njihova ljubav je prevazišla sve prepreke i sjedinila ih u neobjašnjivu vezu.

- Mi smo se upoznali preko Mimine prijateljice koja je sa mnom radila na brodu. Jednom su kao devojke razgovarale i ta drugarica joj je obećala da će joj javiti ako upozna momka koji bi bio Mimina srodna duša. Tako je i bilo - ispričao je Slobodan kako se upoznao sa svojom sadašnjom suprugom Mimi.

Kažu da probleme u komunikaciji nisu imali, jer su oboje u početku znali engleski jezik.

Mimi je ubrzo shvatila da njeno srce pripada Slobodanu. Jedno vreme su se čuli preko Skajpa, satima razgovarali. Zatim je Slobodan odlučio da dođe u Katar, gde je Mimi privremeno radila, kako bi se upoznali.

- Ja sam se zaljubila u svog supruga, toliko jako i duboko da sam donela odluku da ostanem u Srbiji. Brzo sam shvatila da sam okružena ljudima velikog srca, ne samo u Prijepolju, već širom cele Srbije. Prvo što sam naučila kada sam stigla u Prijepolje bilo je pripremanje tradicionalnih pita, što mi je moja svekrva s duhovitim osmehom poručila da se nećemo venčati ako to ne naučim, pa sam sa radošću učila - otkriva Mimi u emotivnom razgovoru za Naj ženu.

Naše običaje je prihvatila, na kulturu se još privikava. Ali kaže da joj jedna stvar od početka predstavlja problem. A to su pojedine namirnice na koje smo mi navikli u ishrani.

- Bilo mi je najteže da se naviknem na hleb i ulje. Ovde Srbi koriste toliko ulja za jedan obrok, koliko mi potrošimo za godinu dana. Hleb smo svi izbacili iz ishrane i umesto hleba jedemo pirinač. On nam daje snagu - Ispričala je Mimi.

Mimi lepo govori srpski jezik, sporazumeva se, ne priča tečno, ali je uglavnom svi razumeju. Kao i svaki stranac koji dođe u Srbiju, naučila je psovke za koje nije znala šta tačno znače, pa je osim simpatičnosti, pokazala i jednu duhovitu crtu.

Komšije je obožavaju, rodbina takođe, a na pitanje "Da li ima nešto što joj je teško ili na šta ne može da se privikne", Mimi je rekla da je u pitanju komunikacija sa svekrvom.

Moja svekrva je starija žena i ona ne zna engleski. Ja sam godinama učila srpski jezik. Zbog toga nismo mogle da komuniciramo bez Slobodanove podrške. Ali se sada to promenilo.

Kroz godine, ovaj neobičan par je obogatio zajednicu sa dvoje divne dece, dobili su Vasila i Rosu. Prijepoljci su srdačno prihvatili ovu izuzetnu snajku iz daleka zemlje, a Mimi se polako prilagodila srpskom životnom stilu, ostvarivši sebe i kao uspešna preduzetnica. Mimi je otvorila salon za masažu i negu, a njeno umeće i pažnja prema klijentima stvorili su vernu klijentelu.

- Moje iskustvo iz Indije, posebno iz Mumbaja, gde sam godinama radila i usavršavala se sa svetskim stručnjacima i američkim doktorima iz oblasti fizioterapije i tretmana lica, kasnije sam prenela u Katar, gde sam radila punih deset godina. Međutim, ljubav je imala svoje planove i put me je doveo u Prijepolje. Kada su moja deca odrasla, odlučila sam da ostvarim svoj poslovni san, i moj salon je zaživeo na najlepši način. Svako ko jednom dođe, postaje stalni gost, a to mi puno znači - sa iskrenom emocijom deli Mimi.

Njeno sjajno prilagođavanje i svestranost nisu prošli neprimećeno, jer je prošlog leta na jednoj svečanoj manifestaciji Mimi dobila zvanično priznanje i titulu najbolje prijepoljske snajke, što je bio još jedan simbolični pečat ljubavi koja je preobrazila život mlade Indijke u toplini Srbije.

Bonus video: Svadba Đanijevog sina

00:10

Svadba Đanijevog sina

(Espreso/Najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.