SRBIN NAŠAO VREDAN PREDMET NA GRČKOJ PLAŽI: Hoće da ga vrati VLASNIKU, ali pod JEDNIM USLOVOM! (FOTO)
Plaža, Foto: EPA MALTON DIBRA

pošteni pronalazač

SRBIN NAŠAO VREDAN PREDMET NA GRČKOJ PLAŽI: Hoće da ga vrati VLASNIKU, ali pod JEDNIM USLOVOM! (FOTO)

Njegov gest naišao je na odobravanje, a bilo je i onih koji su se uključili u potragu za vlasnikom

Objavljeno:

Nije novost da se na plažama gube stvari. Kada shvatimo da smo ostali bez dragocenosti, naša sreća zavisi od poštenja pronalazača. Ponekad izgubljeno ima sentimentalnu vrednost, a ponekad i novčanu, kao što je slučaj sa zlatnim lancem koji je pronašao jedan Srbin u Grčkoj. On spada u one poštene koji dragocenost hoće da vrate, ali pod jednim interesantnim uslovom.

Kao što biva svake godine, i ovog leta su na plažama nestajale važne i dragocene stvari. Tako je jedna porodica tragala za plišanom igračkom svoje dece, druga za burmom, a treća za patofnicama. Srećom, ali i zahvaljujući dobrim ljudima, sve dragocenosti, bile materijalne ili emotivne - vraćene su.

Jedan od takvih ljudi, poštenih pronalazača je i Duško koji trenutno boravi na Sitoniji.

Naime, kako se može videti na Fejsbuk grupi "Live from Greece", Duško je na plaži pronašao zlatni lanac sa krstom i odmah odlučio da pronađe vlasnika ovog vrednog nakita. Ipak, kako i sam ne bi bio prevaren dosetio se kako će saznati da li je reč o pravom vlasniku.

- Pronađen lanac u Grčkoj, ako neko prepozna lanac mora mi reći na kojoj plaži je izgubio i težinu lanca. Sitonija - napisao je kratko Duško.

Izgubljeni lanac
Izgubljeni lanacfoto: FACEBOOK/LIVE FROM GREECE / SCREENSHOT

Njegov gest naišao je na odobravanje, a bilo je i onih koji su se uključili u potragu za vlasnikom.

- Za svaku pohvalu u današnje vreme, vraćate nam veru da dobri ljudi i tekako postoje...Budite ponosni na sebe jer ste redak izdanak ...Bog vam dobro dao... - napisala je jedna žena.

- Au druže koliko je realnost surova. Ti pronađeš lančić vrednosti min. 500 evra (zavisno od težine) i tražiš vlasnika, ja operem papuče od 2.200 din i ostavim kod tuša da se osuše, doktor dođe i uzme ih... E živote pokvareni džojstiku - glasio je jedan od komentara koji je nasmejao mnoge.

Bonus video:

02:00

GRČKA JE NAJNEBEZBEDNIJA DRŽAVA U EVROPI! Okanović otkrio: Pooštrili su mere, sada više ni SRBIMA NE GLEDAJU KROZ PRSTE

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.