RODITELJI NE PUŠTAJU DECU U ŠKOLU, I TO SVE ZBOG JEDNOG ĐAKA! Neobičan slučaj u Kragujevcu!
Foto: Profimedia

nerešiv problem?

RODITELJI NE PUŠTAJU DECU U ŠKOLU, I TO SVE ZBOG JEDNOG ĐAKA! Neobičan slučaj u Kragujevcu!

Iz Centra za socijalni rad kažu da je slučaj složen i da je potrebno vreme za njegovo rešavanje
Objavljeno:

Učenik osnovne škole u Kragujevcu maltretira ostale đake, roditelji ne puštaju decu u školu dok se ne reši problem. Iz Centra za socijalni rad kažu da je slučaj složen i da je potrebno vreme za njegovo rešavanje.

Kako navode, decu neće puštati u školu sve dok škola ne nađe rešenje za problem sa učenikom tog odeljenja koji fizički i verbalno maltretira đake i učitelja.

Prema navodima roditelja, od škole je zatraženo da hitno reši taj slučaj vršnjačkog nasilja i pruži garancije za bezbednost njihove dece u školi.

U zahtevu koji je upućen školi ne traži se da "problematičan" učenik bude isključen iz škole, nego da se premesti u drugo odeljenje ili da se sa njim radi u odvojenoj prostoriji. Prema saznanju agencije Beta, roditelji su revoltirani zbog pasivnog odnosa rukovodstva škole zbog čega su odlučili da od ponedeljka protestuju tako što decu neće slati u školu na nastavu sve dok ne dobiju potvrdu da će biti bezbedna. Roditelj jednog učenika II-3 rekao je agenciji Beta da je problem prisutan od početka školske godine, tako što jedan učenik maltretira ostale đake u odeljenju, šutira ih, udara, izražava se vulgarno, vređa učenike, pa i po nacionalnoj osnovi, crta žene bez glave i krvave, oružje, noževe, ometa nastavu na razne načine. "Poznato nam je da je i prošle godine, kada je bio u drugom odeljenju, učiteljicu udario po oku. U drugom razredu je premešten u sadašnje odeljenje gde je nastavio da se ponaša isto, šutnuo je učitelja, a direktoru pokazivao zadnjicu", rekao je roditelj .

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Zbog takvog ponašanja na nastavi je prisutna i majka tog đaka, a sa njim posebno rade i drugi nastavnici na času, ali problem nije rešen. Načelnik Školske uprave Goran Joksimović rekao je agenciji Beta da se ovaj slučaj "prati već dve godine" i da u školi imaju problem da obuzdaju učenika koji zlostavlja i verbalno i fizički učenike i svog učitelja. "Uvedene su neke mere, ali to nije dovoljno, škola mora da reaguje na odgovarajući način. Juče je bila inspekcija u školi da utvrdi da li je sve urađeno zakonski i poznato mi je da ima propusta", rekao je Joksimović. On je naveo da se u rešavanje ovog problema uključio i Centar za socijalni rad u Kragujevcu koji je uradio studiju slučaja sa merama koje treba preduzeti. Direktor Centra za socijalni rad "Solidarnost" u Kragujevcu Momir Borić je rekao agenciji Beta da je slučaj složen, rešava se "multidisciplinarno" i kroz rad sa porodicom učenika i školom. "Ne srećemo se prvi put sa takvom situacijom ali za njeno rešavanje je potrebno i vreme i razumevanje", rekao je Borić.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.