SVI SRBI JURE NA OVU DESTINACIJU JER SU CENE UŽASNO NISKE: Ručak 600, pivo 180 DINARA, a čekajte da čujete ostatak
Plaža, letovanje/Ilustracija, Foto: Travel Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

SVAKA ČAST!

SVI SRBI JURE NA OVU DESTINACIJU JER SU CENE UŽASNO NISKE: Ručak 600, pivo 180 DINARA, a čekajte da čujete ostatak

U Sunčevom bregu je trenutno voda 25 stepeni, dok je temperatura vazduha 30 stepeni, sunčano je i toplo

Objavljeno:

Najomiljenija bugarska turistička destinacija je Sunčev breg. Za razliku od Grčke i nekoliko drugih zemalja koje su tradicionalno prve na listi omiljenih destinacija srpskih turista, Bugarska spada u primorske zemlje koju u zavisnosti od sezone do sezone, poseti manje ili više naših građana i taj broj je između 70.000 i 150.000, podaci su Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta).

Za razliku od drugih mora, Crno more ima nizak salinitet zbog uliva slatke vode među kojima je i dunavski sliv, more nije tirkizno plavo kao što je to slučaj u Grčkoj, a trenutna temperatura morske vode, naprimer, kod Albene ili kod mesta Zlatni Pjasci je preko 24 stepeni i dostiže u avgustu i 25 stepeni.U Sunčevom bregu je trenutno voda 25 stepeni, dok je temperatura vazduha 30 stepeni, sunčano je i toplo.U ponudi turističkih agencija uz spisak letovališta u Bugarskoj skoro je uvek naznačeno da su u pitanju jeftina letovanja. Cena zavisi i varira od kvaliteta smeštaja, da li je u pitanju apartman ili hotel, da li su uračunati obroci, kao i koliko ćete biti udaljeni od atraktivnih destinacija.

Sunčev breg

Najomiljenija destinacija turista je Sunčev breg, zaliv u obliku potkovice u kom se nalazi jedna od najlepših peščanih plaža duga oko deset kilometara. Od Beograda je automobilom udaljen oko 800 kilometara. Granica sa Bugarskom je od Niša udaljena oko 115 kilometara.

Po ulasku u Bugarsku savetuje se kupovina vinjete i vođenje računa o ograničenjima brzine. Dodatni savet turistima je da računaju na naplatu putarine u Bugarskoj. Cena benzina je sada 1,3 evra.

Za Sunčev breg važi da je mesto dobre zabave i mladih turista, ali istovremeno nudi sve što je potrebno i za miran odmor starijih generacija. Postoje ponude za vodene sportove, luna parkovi, brojni sadržaji za decu, akva park, veliki broj restorana i taverni sa bugarskim i internacionalnim specijalitetima.

Za cene, tvrde turisti koji su posetili ovo mesto, u marketima i restoranima je cenovnik kao u Srbiji, a mnogo toga je i pristupačnije nego kod nas.

Ručak za dve osobe u restoranu je oko 3.000-3.500 dinara, u jeftinijih ugostiteljskim objektima po osobi može da se jede i za oko 600-700 dinara. Mediji prenose da je točeno pivo od pola litre samo 180 dinara, hleb 95 dinara, mleko litar 120 dinara, 10 jaja 260 dinara.

Mesto ima više od 100 hotela koji nude od najluksuznije do skromnije usluge smeštaja.

Autobuski prevoz od Beograda je 9.000 dinara, od Novog Sada 11.000, Subotice 13.000 dinara, a Niša i drugih gradova koji su bliži destinaciji 5.000 dinara.

Cene u Bugarskoj su slične cenama u Srbiji ili niže

Za pet punih pansiona u luks apartmanima koji su udaljeni oko 700 metara od plaža i blizu su centra Sunčevog brega i autobuski prevoz, cena je do kraja jula bila 26.800 dinara. Doplate za prevoz iz gradova po Srbiji su od 1.000 do 5.000 dinara. Za deset punih pansiona u avgustu u ovom kompleksu cena je od 32.700 dinara.

Nesebar

Nesebar je stari grad sa dugom istorijom i jedan je od najstarijih gradova u Evropi. Stari i novi deo grada su povezani uskim prirodnim zemljanim prelazom, a stari deo grada je smešten na kamenitom poluostrvu i iz novog dela se simbolično prelazi u stari deo.

U novom delu ima dosta smeštajnih kapaciteta za sve one koji vole moderniju okolinu, ili za one koji ne uspeju da nađu smeštaj u Starom gradu.

Devet noćenja sa doručkom u kompletno opremljenim apartmanima su od 320 do 489 evra, u zavisnosti od termina od početka do kraja sezone.

U hotelu sa četiri zvezdice, za rane rezervacije, se može naći devet noćenja sa doručkom u avgustu i septembru od 229 do 289 evra.

Zlatni pjasci

Najelitniji i najskuplji deo bugarskog Crnog mora su Zlatni pjasci. Plaža je zlatna i na njoj su obezbeđene sve aktivnosti od skijanja na vodi do letenja balonom. Postoji veliki izbor restorana, bioskopa, diskoteka, replika Ajfelove kule, luna i akva park.

Za noćenje sa doručkom u hotelu sa četiri zvezdice, u avgustu i septembru su cene od 79.200 do 53.900 dinara. Hotel se nalazi na 40 metara od plaže. Sve sobe imaju balkon sa baštenskim nameštajem, u restoranu se na bazi švedskog stola služe internacionalna jela.

U centru ovog mesta nalazi se hotel sa tri zvezdice u kom za 10 noćenja sa doručkom krajem avgusta treba izdvojiti oko 50.000 dinara, u septembru oko 47.000 dinara.

Bonus video

01:19

Aleksandar Seničić u Redakciji Kurir televizije: Evo kada možete zameniti vaučere od letovanja za novac

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.