ZLOKOBNA OLUJA SE PRIBLIŽAVA NOVOM SADU: Izdato UPOZORENJE za građane, SPREMITE SE NA OVO
Nevreme, Foto: PrintScreen/ Facebook/ BHMETEO.ba

stiže

ZLOKOBNA OLUJA SE PRIBLIŽAVA NOVOM SADU: Izdato UPOZORENJE za građane, SPREMITE SE NA OVO

Kiša pada, za sada ne jakog intenziteta, ali obzirom na brzinu kojom oblaci dolaze može se očekivati da će pljuskovi vrlo brzo zahvatiti i ovaj grad

Objavljeno:

Nakon Beograda, nevreme i tamni oblaci stižu i u Novi Sad. Da se sprema oluja najavili su oblaci koji su se nadvili nad gradom i u trenutku dan pretvorili u predvečerje.

Kiša pada, za sada ne jakog intenziteta, ali obzirom na brzinu kojom oblaci dolaze može se očekivati da će pljuskovi vrlo brzo zahvatiti i ovaj grad.

Kako su ranije danas upozorili gradski čelnici, građanima se savetuje da prate upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) i pripreme se za najavljene vremenske nepogode, poštuju bezbednosne propise i ukoliko se u toku vremenskih neprilika nađu na nebezbednim lokacijama u Gradu poštuju uputstva koje je propisao Sektor za vanredne situacije MUP-a.

"Pratite upozorenja RHMZ"

Novi Sad
foto: Printscreen/021.rs

"Grad Novi Sad, shodno Odluci o uvođenju vanredne situacije koja je proglašena radi upotrebe posebnih mera, dodatnih snaga i sredstava u otklanjanju nastalih posledica izazvanih olujom praćene jakom kišom i atmosferskim pražnjenjem, moli svoje sugrađane da prate upozorenja RHMZ", navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

Građanima je upućena i molba da ukoliko primete zagušene slivnike i slivne rešetke koje posledično utiču na zadržavanje atmosferske vode na javnim površinama, pre novih padavina, to prijave nadležnim službama na telefone Gradske uprave za inspekcijske poslove

00:35

Dušanovac pod vodom

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.