"GRCI OVO NE TOLERIŠU, PAZITE DA VAS NE NASAMARE": Vranjanku ISPREPADAO konobar na PLAŽI!
Plaža / ilustracija, Foto: Printscreen/Facebook/Nikana.gr

Evo koliki je ispao ceh

"GRCI OVO NE TOLERIŠU, PAZITE DA VAS NE NASAMARE": Vranjanku ISPREPADAO konobar na PLAŽI!

Omiljeno turistima iz Srbije, ali i iz cele Evrope, udaljeno je 360 kilometara od Vranja, a od Soluna pedesetak kilometara

Objavljeno:

Turisti iz Srbije koji letuju u Grčkoj svakodnevno na društvenim mrežama dele utiske sa odmora, kako dobre tako i one loše, na šta se nadovezala i sagovornica Kurira iz Vranja.

Ona je ukazala o čemu bi trebalo strogo voditi računa dok ste u Grčkoj na moru, šta Grci ne tolerišu kada je plaćanje u pitanju i koliko košta boravak na plaži.

- Konobari u restoranu koji se nalazi na samoj plaži nisu hteli da prime lepljene novčanice. Vodite računa da takve i ne primate dok trgujete u tamošnjim marketima, da vas ne nasamare. Iako je novčanica cela ukoliko primete selotejp traku preko nje ili bilo kako da je zalepljena i spojena, vratiće vam istu uz izvinjenje, naravno ljubazno objašnjavajući da novčanicu ne mogu da prime - napominje za Kurir Vranjanka koja letuje u Grčkoj.

Astipalea, Grčka
foto: Profimedia

Ona ukazuje o čemu bi trebalo strogo voditi računa, kada je plaćanje u pitanju i koliko košta boravak na plaži.

Turisti iz Nemačke, Švajcarske, Slovenije, Srbije, Severne Makedonije trenutno letuju na zapadnoj rivijeri Halkidikija u grčkom letovalištu Nea Flogita.

Omiljeno turistima iz Srbije, ali i iz cele Evrope, udaljeno je 360 kilometara od Vranja, a od Soluna pedesetak kilometara.

- Živo je na plaži uvek. Nea Flogita je prelepa. Oduševljeni smo smeštajem, plaža je udaljena svega 100 metara. Ovo je zaista mesto za odmor, ranije sam nosila asure, suncobran i peškire, a sada samo peškire i kremu za sunčanje. Uz jedno piće koje košta pet evra imam sve ono što je potrebno na plaži, dobijam ležaljku, suncobran, stolicu i stočić za piće. Računica je sledeća dve ležaljke i suncobran, stolica i stočić uz dva pića za 10 evra, dakle dobijete suncobran i dve ležaljke, a uslov je da naručite piće ili kafu po ceni od po pet evra - objašnjava Vranjanka A. B. koja letuje sa porodicom u Nea Flogiti.

Ona dodaje da je vreme sunčano, plaža čista, more toplo, a konobari jako ljubazni.

- Peskovita plaža duž obale mora prekrivena je suncobranima, a u okruženju je više restorana hrane. Prava prilika da uživate u grčkoj musaki, grčkoj salati, girosu, suflakiju, ali i ribljim specijalitetima i sladoledu. More je toplo, u popodnevnim satima sa blagim talasima. Mesto kao stvoreno za porodični odmor. Dubina vode je postepena, što odgovara najmlađima - iskrena je A. B.

Bonus video:

02:00

GRČKA JE NAJNEBEZBEDNIJA DRŽAVA U EVROPI! Okanović otkrio: Pooštrili su mere, sada više ni SRBIMA NE GLEDAJU KROZ PRSTE

(Espreso/Kurir.rs/T.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.