DECA IZ PANČEVA SA EKSKURZIJE DONELA STENICE! Jedna mama ih osetila u KOSI, borba traje dve nedelje
Stenica, Foto: Profimedia

UŽAS!

DECA IZ PANČEVA SA EKSKURZIJE DONELA STENICE! Jedna mama ih osetila u KOSI, borba traje dve nedelje

Stenice su mali, beskrilni insekti koji se hrane krvlju

Objavljeno:

Učenici Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Pančeva, koji su se nedavno vratili s letnje ekskurzije na Ohridu, doneli su sa sobom „žive suvenire“ – stenice.

Vođe puta javile su roditeljima pre polaska za Pančevo da su poslednjeg dana letovanja primećeni ujedi ovih insekata po telima neke dece, piše pancevac-online.rs.

Njihovoj redakciji javila se sugrađanka koja tvrdi da se sa ovom pošasti bori već 15 dana, te da ih je u svoj stan unela nakon što je pomagala prijateljici da ih suzbije u svom stanu. Nije navela kako su stenice dospele u stan njene prijateljice.

– Dve nedelje traje moja borba sa stenicama. Dva sata nakon što sam se vratila od koleginice, ja sam ih osetila u kosi. One se kriju u dušecima od kreveta, ramovima slika, iza ormara, u tepisima. Za sada nisam vršila tretmane u svom stanu, navela je čitateljka (identitet poznat redakciji), dodajući da je njena koleginica već četiri puta angažovala stručne službe za deratizaciju, ali bezuspešno.

Gordana Blitva, veterinar, potvrdila je da su se stenice pojavile u više domova u Pančevu, te da se radi na njihovom suzbijanju, ali da je to teška i dugotrajna borba.

Stenice su mali, beskrilni insekti koji se hrane krvlju i ne napadaju samo ljude, već i ptice, glodare, pse, mačke, miševe… Zato je veoma bitno uništiti ih što pre, kako bi se sprečila potencijalna zaraza. Ujed stenice se skoro i ne oseti, jer njihovo telo proizvodi jednu vrstu anestetika. Ljudi uglavnom primete da imaju problem kada vide ujede na svojoj koži i osete svrab.

Bonus video:

06:02

ČOVEČE, MALARIJU PRENOSE KOMARCI, A NE LJUDI! Dr Šekler oštro prema predstvaniku SZO: Rekao je totalnu glupost! Sudanci su žrtve

(Espreso / pancevac-online.rs / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.