GRCI SU POSTALI ALAVI: Za 10 dana 200 evra za ležaljke, SRBI ZBOG JEDNE STVARI POSEBNO BESNE
Grčka, Foto: Printscreen Youtube / zokinaucnik-Zoki

AU!

GRCI SU POSTALI ALAVI: Za 10 dana 200 evra za ležaljke, SRBI ZBOG JEDNE STVARI POSEBNO BESNE

Od danas na plaži Lagonisi (Sitonija) 20 evra po osobi

Objavljeno:

Sudeći po objavama naših državljana na popularnoj Fejsbuk grupi Grčka info, Grci sve češće naplaćuju ulaz na plažu i traže obaveznu konzumaciju hrane i pića.

Poslednji primer zabeležen je na Srbima omiljenoj plaži Lagonis, na Sitoniji, gde za jelo i piće treba izdvojiti po 20 evra, dok ulaz košta od pet do 15 evra, u zavisnosti koji je red u pitanju.

„Od danas na plaži Lagonisi (Sitonija) 20 evra po osobi, konzumacija hrane i pića obavezna. Plus ulaz se plaća: pet, deset ili 15 evra po osobi, zavisi koji red. Ko ide na ovu plažu čisto da zna informacije“, napisao je jedan član ove grupe, a onda su usledili brojni komentari sa sličnim iskustvima.

„Od pre dva dana nova pravila na Gradskoj plaži u Neos Marmarasu“, napisao je jedan Beograđanin, i podelio fotografiju iz plažnog bara sa novim uslovima i cenovnikom.

Da je sve više vlasnika plažnih barova postalo, kako je napisao jedan Bosanac, „alavo“, potvrdila je objava još jedne članice ove grupe.

„Jutros sam stigla iz Grčke. Mesto Toroni u kome smo mi bili smešteni apsolutno primenjuje ovu politiku. Na primer, giros-pita u Toroniju košta 4,5 evra, u Sartiju je 3,8 do četiri evra. Okolina Toronija kod hotela ’Posejdon beach bar’ naplaćuje pet evra ležaljku, plus 15 evra obavezna konzumacija po osobi. Uključeno je i dete od sedam godina, koje inače neće svoju ležaljku nego je sa mamom uglavnom na ležaljci. Tako da zavisi sve od mesta do mesta. Inače, ne možeš nikada ni proći ispod 40 evra na plaži ako si ceo dan na ležaljkama. Mene lično to mnogo nervira“, navela je ona, a drugi član je napravio i preciznu računicu.

„Znači, za dve osobe za 10 dana minimum 200 evra samo za suncobran i dve ležaljke. Pa i nije malo“, zaključio je ovaj Srbin koji trenutno letuje u Grčkoj.

O čemu je reč, odnosno da li su Grci stvarno postali alavi, objasnila je Srpkinja koja živi u Grčkoj.

„Oni hoće da povrate izgubljeno, pa hoće da naplaćuju piće na svaki sat. Užas! Postali su da ne kažem šta... Živim ovde, znam kako je, sve uvode nešto novo. Kad bi mogli, i vazduh bi naplatili“.

Trenutak nepažnje turiste na Hvaru košta koliko celo letovanje!

Osim paprenih cena hrane i pića, turiste koji letuju na Hvaru gradska uprava izuva sa drakonskim kaznama i bukvalno je dovoljan trenutak nepažnje koji može da ih košta skoro kao celo letovanje za 10 dana po osobi.

Na primer, ako nekoga nahvataju da u vidno alkoholisanom stanju šeta ulicama Hvara ili jede na njima, predviđena je kazna od 700 evra! Turistima koji u kupaćem pokušaju da uđu u gradsku zonu vlasti će naplatiti 600, a onima koji su odlučili da prošetaju goli do pojasa, odnosno samo u gornjem delu kupaćeg kostima čak 500 evra. Zabranjena je i vožnja biciklom po gradu, kao i šetanje pasa bez povoca, ali za ove prekršaje nigde nije objavljena visina kazne.

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.