"ODMAH MI JE PRESELO LETOVANJE": Marina Spasić otkrila kroz koje IZAZOVE prolaze ŽENE u MMA sportu!
Marina Spasić, Foto: Printscreen/Prva tv

izazovi borilačkih sportova

"ODMAH MI JE PRESELO LETOVANJE": Marina Spasić otkrila kroz koje IZAZOVE prolaze ŽENE u MMA sportu!

Pored treninga bavi se i podučavanjem dece

Objavljeno:

Marina Spasić je jedna od najistaknutijih MMA borkinja sa ovih prostora. Njen put je inspiracija i za decu, ali i za žene koje su se pronаšle u borilačkim sportovima.

Svoju karijeru je započela sa kikboksom, u kojem je bila aktivna 12 godina, a pre oko 2 godine odlučila je da se posveti samo MMA.

Kako kaže ovaj sport je izazovan jer predstavlja mnogo borilačkih veština u jednom – rvanje, kikboks, džijudžica, parter.

„U početku mi jeste bilo teško, za MMA moraš da imaš neku bazu. Za neki vrhunski nivo moraš da budes 100% savršen u jednoj disciplini, a ostale da držiš na nekih 80%“, priča Marina i ističe da joj ipak najteže padaju ograničenja vezana za ishranu.

„Trener me je čim sam stigla sa odmora izmerio, da vidi koliko sam sebi dala oduška na moru. Tako da mi je odmah preselo letovanje“, ispričala je.

Marina Spasić
Marina Spasićfoto: Printscreen/Prva tv

Trenira dva puta dnevno kada nema mečeve, ali postoji i takozvani trening kamp, koji je period od osam nedelja kada kako kaže samo trenira i spava i nema snage ni za šta drugo.

Uvek se smatralo da je MMA sport za muškarce, a da žene jednostavno nisu za to, a pogotovo ne devojčice. Zbog nedostatka žena u ovom sportu sparing partneri su joj uglavnom muškarci, pa se obraduje kada su neki od njih bar približne težine kao ona.

„Navikla sam da sam jaka žena za svoju kategoriju, a sa muškarcem na treningu se uglavnom osećam fizički slabije i zbog toga imam veliki psihički problem i ne mogu da se opustim. Znam da ako se budem previše zaletala, bukvalno će me nokautirati. Ne smem da uđem u rvanje, jer mi je slaba strana, a oni su teži od mene. I onda sam puna nekih strahova da se ne povredim na sparingu“, ispričala je Marina.

Pored treninga bavi se i podučavanjem dece.

Bonus video:

00:57

OGNJEN MIĆOVIĆ POSTAO MMA VICEŠAMPION EVROPE! Do medalje došao pobedivši pulena Onora Mekgregora

(Espreso / Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.