"POD JAKIM NALETOM VETRA POPUCALI SU STUBOVI": Bivšem košarkaškom reprezentativcu OLUJA uništila 95 ODSTO VOĆNJAKA!
Aleksandar Rašić, Foto: KURIR TELEVIZIJA

pustoš posle oluje

"POD JAKIM NALETOM VETRA POPUCALI SU STUBOVI": Bivšem košarkaškom reprezentativcu OLUJA uništila 95 ODSTO VOĆNJAKA!

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da se radi na otklanjanju štete onoliko koliko je to moguće

Objavljeno:

Šteta od oluje u opštini Šid gde su uništeni poljoprivredni zasadi se prema prvim informacijama procenjuje na čak 14 miliona evra. Mnoga gazdinstva ostala su bez više hektara useva, a neki i bez svih.

Jedno od gazdinstava je u vlasništvu nekadašnjeg košarakaškog reprezentativca Srbije Aleksandra Rašića kome je oluja uništila oko šest hektara kruške što je 95 odsto zasada.

Aleksandar Rašić
Aleksandar Rašićfoto: KURIR TELEVIZIJA

- Na celom zasadu, uradili smo sve agrotehničke mere, kako bi bilo vode kad su periodi suše i sve ostalo, ali ovo što je zadesilo zemlju, zaista se nikada nije dogodilo. Pod jakim naletom vetra popucali su stubovi i oni su praktično izvaljeni na mestima na kojima su oborili biljke, negde iz korena, a negde su kalemi popucali. Negde su na pola prepolovljene. U principu nema spasa za ceo zasad. Lokalna samouprava je napravila neku procenu štete. Ljudi i dalje prijavljuju štete - rekao je Rašić.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da se radi na otklanjanju štete onoliko koliko je to moguće:

- Mi ćemo štetu popisati. Imamo zaista različite situacije. Ovde je sve kompletno urađeno, što je i konstatovala komisija koje je došla iz IPARDA, ali nažalost sve je popadalo i moramo nekako do da rešimo. Ja sam već kontaktirala Evropsku komisiju i dobila sam informaciju da postoji neki model po principu saniranjA štete nakon zemljotresa u Turskoj. Nadam se da ćemo naći ključ i da ćemo dobiti pomoć Evropske unije.

01:49

OLUJA IZVALJIVALA STUBOVE! Bivšem košarkaškom reprezentativcu uništeno 95 ODSTO VOĆNJAKA: Preduzeli smo sve mere, ali ne vredi!

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.