OZBILJNE OPTUŽBE NA PRAVNOM! Da li se izbori za studentski parlament nameštaju I ZBOG ČEGA?
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

studentski sukobi

OZBILJNE OPTUŽBE NA PRAVNOM! Da li se izbori za studentski parlament nameštaju I ZBOG ČEGA?

Studenti sa pravnog tvrde i da je M.M. jutros napao fizički studenta sa druge izborne liste, koji je prevežen u bolnicu sa lakšim telesnim povredama
Objavljeno: 18:26h

Haos na Pravnom fakultetu!

Juče je cela Srbija glasala i birala predsednika Srbije, a izbori se održavaju i na Pravnom fakultetu.

Našem portalu javilo se par studenata sa Pravnog fakultete koji tvrde da se na ovom fakultetu dešavaju malverzacije vezane za izbor lista koje će učestvovati u radu Studentskog parlamenta. Studenti koji su nam se javili za malverzacije optužuju izvesnog M.M, za kog tvrde da je siledžija, ali i da je kriv za sve malverazcije koje se dešavaju na tamošnjim izbornim mestima. - Sve kreće od izvesnog M.M, koji zastrašuje studente da glasaju za njegovu listu, dovodi i navijače koji bi glasali za njega, dakle dešava se jedna otvorena krađa, listići se ubacuju neregularno. Čak jedan profesor (ime poznato redakciji) otvoreno daje šesticu svima koji se obavežu da glasaju za ovu listu - kaže nam izvor sa Pravnog koji je želeo da ostane anoniman. Studenti sa pravnog tvrde i da je M.M. jutros napao fizički studenta sa druge izborne liste, koji je prevežen u bolnicu sa lakšim telesnim povredama.

Ipak, saznanja da je došlo do fizičkog obračuna kao i da je tamo reagovala Hitna pomoć - nema. Ovu informaciju potvrdila nam je Nada Macura, portparol Hitne pomoći koja kaže da Hitna pomoć nije primila poziv, kao da ekipa lekara ovde nije intervenisala jutros.

Informaciju o navodnim malverzacijama ali i fizičkim obračunima demantovao je za Espreso i Vladan Petrov, prodekan za nastavu koji kaže da ne zna o čemu je reč!

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Toga ovde nema. Do pre 15 minuta bila je velika izlaznost, i osim povremenih verbalnih sukoba i koškanja koji su normalni, ništa se alarmantno nije desilo.

O malverzacijama koje navodno sprovodi M. M. kaže da ih nije bilo, jer su u komisiji tri odgovorne osobe koje brinu o svim regularnostima.

- Izbori traju do večeras, kad će svi nosioci izbornih listi imati pravo da podnesu prigovore. Ništa neće biti prikriveno! - kaže Petrov.

Kontaktirali smo i M. M. koji je optužen za neregularnosti i fizički napad. On je takođe demantovao sve navode studenata.

- To je laž, ostao bih bez komentara. To su neistine i postoje organi koji će se baviti time. Ako je neko napadnut, obavešteni su nadležni organi. Koliko ja znam, sukoba nije bilo. Tamo sam od osam ujutru i sve protiče u normalnom redu - kaže M. M.

A da je važno ko će biti u Studentskom parlamentu, i da se zato vodi ogromna bitka možda govore i cifre koje se na godišnjem nivou izdvajaju za aktivnosti ovog tela.

U 2014. godini dotacije studentskom parlamentu iznosile su 2.733.157 dinara, a ukupno je na finansiranje studentskih aktivnosti potrošeno 7.809.657 dinara.

U 2015. ta cifra je slična (7.913.224), a i u 2016. ona je iznosila 7.874.857 dinara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.