RHMZ UPOZORENJE: U toku večeri očekuju nas pljuskovi sa grmljavinom u OVIM DELOVIMA SRBIJE!
Pljusak, Foto: Beta / Dragan Gojić

vremenska nepogoda

RHMZ UPOZORENJE: U toku večeri očekuju nas pljuskovi sa grmljavinom u OVIM DELOVIMA SRBIJE!

U pojedinim delovima Srbije na snazi žuti meteoalarm

Objavljeno: 20:26h

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je novo upozorenje na pljuskove sa grmljavinom u toku večeri.

- U toku večeri lokalna pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom (20 do 30 mm za kratko vreme) očekuje se još u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji (u Zaječarskom, Pirotskom, Nišavskom i Jablaničkom okrugu), dok će kratkotrajni pljuskovi u centralnim i jugozapadnim krajevima biti manje intenzivni (od 10 do 20 mm za kratko vreme) - navodi se RHMZ upozorenju.

U pojedinim delovima Srbije na snazi žuti meteoalarm

Večeras je na teritoriji većeg dela Srbije upaljen žuti meteoalarm, dok je u Pomoravlju, Jugoistočnoj i Istočnoj Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm, što znači da, "vreme može biti opasno potencijalno ili će biti opasno"

Žuti meteoalarm označava potencijalno opasno vreme i da prognozirane vremenske pojave nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako se planiraju aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Dok narandžasti meteoalarm označava opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Nevreme stiglo u Srbiju

Nevreme iz Hrvatske prvo je stiglo u Suboticu, gde se srušio pljusak koji je bio praćen grmljavinom i olujnim vetrom, nakon čega se intenzitet oluje polako pojačao.

Potom se nevreme spustilo do Novog Sada gde su udari vetra bili neverovatno jaki na trenutke, praćeni zavesom kiše koja je otežavala saobraćaj.

Nakon severa Zemlje, oluja praćena obilnim padavinama pogodila je Čačak i Kraljevo, gde su građani preneli da se odjednom namračilo pre nego što se sastavilo nebo sa zemljom.

Nevreme je napravilo haos i u Beogradu, gde je snažan pljusak potopio ulice.

Bonus video:

00:13

Pljusak u centru Beograda

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.