IZGUBILI PSA U GRČKOJ, PA GA NAŠLI U SOMBORU: Osulji PALJBU na druge, a na kraju VLASNICI BILI KRIVI, NEVEROVATNO
Pas na moru, ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/theydogmemes

nestvarno, rekli biste

IZGUBILI PSA U GRČKOJ, PA GA NAŠLI U SOMBORU: Osulji PALJBU na druge, a na kraju VLASNICI BILI KRIVI, NEVEROVATNO

Filsmki slučaj nestalog psa iz Srbije

Objavljeno:

Neverovatna situacija dogodila se nedavno jednoj turistkinji iz Srbije koja je letovala u Grčkoj, u mestu Nea Plagija, kada joj je u ovom letovalištu nestao pas.

- Odeš sa psom na more, Grčka, tamo ti pas nekim slučajem nestane, apeluješ preko društvenih mreža, tražis ga danima, lepiš plakate i već kako ide. Vratiš se u Srbiju slomljenog srca. Nakon par dana pas se "pojavi" u Somboru, kod veta gde ga dovedoše na čipovanje jer idu preko.

- Naši, normalno, nisu računali da je pas čipovan. Kakav skot i nečovek pokupi psa u inostranstvu, prošvercuje preko 4 granična prelaza, pomisli da ga čipuje na svoje ime, kako bi ga odveo negde preko, jer tamo žive?! Priča sa srećnim završetkom sa grupe Grčka info. Lopovi, napisao je tada jedan korisnik Tvitera.

Pas na moru, ilustracija
Pas na moru, ilustracijafoto: Printscreen/Instagram/weratedogs

Vlasnica psa je na Fejsbuku objavila fotografiju sa svojim ljubimcem i u komentarima pojasnila da su ga uzeli i planirali dalje za inostranstvo.

- Izgubio se u Nea Plagiji, ali je pronađen u Somboru. Prevezli ga preko granice", objavila je ona, a dalje pojasnila i šta je lopove odalo. Zeznuli se oko čipa pa ih odalo. Pobegli i kasnije se vratili da ga vrate jer su videli na mrežama svoja lica sa Kikijem", napisala je ona u komentarima i dodala da je "sve granice prešao bez problema.

Međutim, sada se oglasila VS u Somboru, koji su detaljno izneli svoju stranu priče i istakli šta se dogodilo.

Njihovo pismo prenosimo u celosti:

- VS u Somboru je identifikovala psa, a kasnije su psa držaoci psa sami vratili Nisu ga pronašle FB grupe, ni milicija, ni inspekcija. Nije u pitanju kinološka mafija. Vratio ga je u našu stanicu čovek koji ga je pronašao u Grčkoj o čemu smo odmah obavestili SUP i oni su ga tada preuzeli - ističu oni i dodaju:

- Radi se o neodgovornom vlasniku maltezera iz Niša zbog tri ogromna razloga:

Vlasnici su odveli psa u Grčku, a vakcina protiv besnila je istekla u septembru, 2022. godine (poslednja vakcina je septembar, 2021. godine).

Zemlje EU traže, pored pasoša i uredne vakcine, još i analizu na titar antitela koju vlasnici nisu radili.

Ovim su doveli psa u opasnost da pas završi u karantinu, srećom na carini nije pasoš pregledan (u Švedskoj su eutanazirali pse koji nisu imali rezultate titra);

U Grčkoj su svojom nebrigom dozvolili svom psu da odluta van njihovog nadzora i bude izložen raznim opasnostima.

Psa su u Grčkoj pronašli ljudi koji su ga doneli u Sombor da proverimo da li pas ima čip. U Bazi smo identifikovali vlasnika psa i odmah ih nazvali. Niko se nije javio, a kada su nas nazvali, osobe sa psom su nestale pre nego što su ostavili svoje podatke. Vlasnici su angažovali sve državne službe (veterinarsku inspekciju, miliciju, ekološku inspekciju.), sve su "digli" na noge, a svoje dužnosti po Zakonu nisu sproveli. Ništa to nije pomoglo. To je sve bilo oko 12-13 časova, a oko 14 časova je držalac doveo Kikija u stanicu sa objašnjenjem da je odveo psa da ga deca još jednom vide i da se pozdrave sa njim. Odmah smo obavestili ekološkog inspektora i on je preuzeo psa sa držaocem - zaključili su oni.

Bonus video:

03:29

POLICIJSKI PAS OKI NAPRAVIO POMETNJU U STUDIJU! Jedan je od najboljih tragača, a samo zbog OVOGA ĆE SVE URADITI

(Espreso/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.