TOTALNI PREOKRET TEMPERATURE ZA SAMO 2 DANA: Jedan srpski grad u utorak merio 39 stepeni, danas samo 8!
Vrućina, Foto: Emilija Jovanović

rolerkoster

TOTALNI PREOKRET TEMPERATURE ZA SAMO 2 DANA: Jedan srpski grad u utorak merio 39 stepeni, danas samo 8!

Maksimalna temperatura biće od 28 do 30°C, u Beogradu do 29°C

Objavljeno:

Pojedini predeli Srbje jutros su za više od 30 stepeni imali nižu temperaturu u odnosu na utorak. U nekoliko gradova i mesta Srbije minimalna temperatura jutros se spustila ispod 10°C, pa su Leskovac i Vranje merili 9°C, Dimitrovgrad 8°C, Kopaonik 7°C, a Sjenica 5°C.

Da podsetimo da je u Dimitrvogradu i u Leskovcu u utorak mereno 39°C.

Hladno je bilo i u ostalim predelima Srbije, uz temperature uglavnom od 10 do 14°C, a najtopliji je bio Beograd sa 15°C.

Pred nama je sunčan i topao dan. Maksimalna temperatura biće od 28 do 30°C, u Beogradu do 29°C.

Još toplije biće tokom vikenda, naročito u nedelju kada se preko Alpa bude premeštao hladni front, pa će upravo ispred njega da preko našeg područja struji topla vazdušna masa.

Dakle, tokom vikenda biće pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost. Jutra će biti toplija, u Beogradu uz tropske noći, a sveže noći i da lje se očekuju u južnim i centralnim predelima Srbije. Maksimalna temperatura biće u subotu od 30 do 34°C, a u nedelju od 31 do 35°C.

Ada Ciganlija, vrućina, Leto
foto: Nenad Kostić

U nedelju posle podne do severozapadnih, a u krajem dana i tokom večeri i do ostalih predela Srbije očekuje se naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar.

Lokalno se očekuju grmljavinske oluje sa gradom i obilnijim padavinama, uz jaku grmljavinu.

U ponedeljak nešto prijatnije i oblačnije, uz 5 do 7 stepeni niže temperature.

U utorak ponovo otopljenje, zbog premeštanje hladnog fronta preko Alpa, koji će upravo Srbiji ponovo doneti sredinom sedmice manje osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

04:02

OPASNOST PO ZDRAVLJE: BEZ OVOGA NE IZLAZITE NAPOLJE! Kardilog preoručuje mere zaštite, hidratacije i ishrane tokom letnjih vrućina

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.