JOŠ 2 NAJNOVIJA UPOZORENJA RHMZ NA OLUJE: Evo kada stižu i koji deo zemlje "udaraju" prvo
Pljusak, Foto: Zorana Jeftić

obratite pažnju!

JOŠ 2 NAJNOVIJA UPOZORENJA RHMZ NA OLUJE: Evo kada stižu i koji deo zemlje "udaraju" prvo

Dnevna temperatura će biti u padu

Objavljeno: 14:46h

U Beogradu se on odnosi na vetar, kišu i grmljavinu. RHMZ je pojasnio da kada je on upaljen, prognozirane su opasne vremenske pojave, inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

- Na području jugozapadne Srbije, Šumadije, kao i istočne i jugoistočne Srbije u naredna dva sata lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U pojedinim delovima Beograda slaba kiša. Dnevna temperatura će biti u padu, u većini mesta za 10 do 15 stepeni u odnosu na jučerašnji dan, i kretaće se od 22 na severu do 35 °S na jugoistoku - piše na njihovom sajtu.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, vetrovito i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, prognoza je RHMZ-a.

Ujutru u pojedinim delovima grada moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, velikom količinom padavina za kratko vreme i olujnim vetrom koji može dostizati i udare orkanske jačine.

Kiša, Padavine, Oblačno, Oblačno vreme, Pljusak, kisa
foto: Zorana Jeftić

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, vetrovito i osetno svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a samo će ujutro i pre podne na jugu i istoku biti pretežno sunčano.

U zoni najjačih razvoja očekuju se grad, velika količina padavina za kratko vreme, kao i jak i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine, saopštio je RHMZ.

04:02

OPASNOST PO ZDRAVLJE: BEZ OVOGA NE IZLAZITE NAPOLJE! Kardilog preoručuje mere zaštite, hidratacije i ishrane tokom letnjih vrućina

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.