NOVA OPASNOST PRETI SA NEBA NAD SRBIJOM: Meteorolog UPOZORILA na OVU POJAVU, osigurajte PROZORE i VRATA!
Doroteja Stanojević, Foto: Kurir

povrede su kobne

NOVA OPASNOST PRETI SA NEBA NAD SRBIJOM: Meteorolog UPOZORILA na OVU POJAVU, osigurajte PROZORE i VRATA!

Doroteja je prvo podsetila na upozorenja koja je izdao MUP, naglašavajući važnost zatvaranja prozora i osiguranja domaćinstava od potencijalne opasnosti.

Objavljeno:

U emisiji Usijanje, meteorolog Doroteja Stanojević upozorila je građane na retku pojavu loptaste munje koja može predstavljati ozbiljnu opasnost po njihovu bezbednost i imovinu.

Doroteja je prvo podsetila na upozorenja koja je izdao MUP, naglašavajući važnost zatvaranja prozora i osiguranja domaćinstava od potencijalne opasnosti. Objasnila je da loptasta munja predstavlja svetleću kuglu punu elektriciteta koja je vrlo retka pojava, ali izuzetno opasna.

- Ukoliko se nalazite u zatvorenom prostoru, prvo je važno da obezbedite sve predmete koji bi mogli da odlete i prouzrokuju materijalnu štetu. Zatim, treba osigurati sve prozore na kući i ulazna vrata kako bi se sprečio ulazak loptaste munje u stambeni prostor. Takođe, preporučuje se zatvaranje svih unutrašnjih vrata kako bi se smanjila opasnost od jakog vetra koji bi mogao doneti ovu retku pojavu - objasnila je Stanojević.

Loptasta munja je neobičan prirodni fenomen čijem kretanju ne može da se predvidi. Ukoliko bi se ovakva munja našla u stambenoj zgradi, mogla bi izazvati enormnu štetu i uništiti sve električne uređaje. Takođe, posetioci ili stanari takvih objekata bili bi izloženi ozbiljnim povredama.

Doroteja Stanojević
Doroteja Stanojevićfoto: Kurir

- Mnogi ljudi nisu upoznati sa pojavom loptaste munje, ali zbog ovakvih potencijalnih opasnosti, važno je da građani budu informisani i preduzmu neophodne mere predostrožnosti kada su najavljeni nevremeni uslovi", zaključila je Stanojević.

Bonus video:

01:50

NOVA OPASNOST! SUPERĆELIJSKE OLUJE DONOSE LOPTASTU MUNJU Meteorolog otkrio retku pojavu koja može da izazvati ENORMNU ŠTETU

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.