SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ NOVA MINISTARKA PROSVETE
Foto: Beta / Saša Đorđević

NAJNOVIJE

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ NOVA MINISTARKA PROSVETE

Uskoro opširnije..

Objavljeno: 15:45h

Poslanici većinom glasova izabrali Slavicu Đukić Dejanović za ministra prosvete.

Od 194 poslanika, za izbor Slavice Đukić Dejanović glasalo je 149 poslanika, 40 ih je bilo protiv, a uzdržanih pet. Đukić Dejanović je posle glasanja položila zakletvu pred poslanicima.

Vršilac dužnosti ministra prosvete do izbora Slavice Đukić Dejanović je bio Đorđe Milićević, ministar bez portfelja, koji je tu funkciju preuzeo pošto je ministar Branko Ružić podneo ostavku 7. maja nakon masovnog ubistva u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Đukić Dejanović je rođena 1951.godine u Rači Kragujevačkoj. Osnovnu i srednju školu završila je u Kragujevcu, a Medinski fakultet, magistarske i doktorske studije, kao i specijalizaciju iz neuropsihijatrije na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Slavica Đukić Dejanović
foto: Printscreen/Youtube/Prva

U sedam mandata bila je poslanica u Skupštini Srbije, Saveznom parlamentu SR Jugoslavije i državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Obavljala je funkciju predsednice Skupštine Srbije od 2008.do 2012.godine, a od 2012 do 2014.godine bila je ministarka zdravlja Srbije. Obavljala je funkciju direktorke Kliničko bolničkog centra u Kragujevcu od 1993. do 2000. godine, a od 2014. do 2016. bila je direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević. Bila je i ministraka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku.

Bonus video:

03:35

ZAUSTAVITI ZLOUPOTREBU TELEFONA-NE UPOTREBU Marić: Kada Ministarstvo prosvete jasno definiše pravilnik to će sve regulisati

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.