CEO REGION STREPI OD OLUJE KOJA STIŽE IZ ITALIJE: U Srbiju stiže VEČERAS, a evo kako će se kretati (MAPA)
Nevreme u Srbiji, Foto: Beta

Sledi nam novi udar

CEO REGION STREPI OD OLUJE KOJA STIŽE IZ ITALIJE: U Srbiju stiže VEČERAS, a evo kako će se kretati (MAPA)

U zoni jakih grmlјavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na novo jako naoblačenje praćeno nepogodama, što znači da nam stiže još jedna superćelijska oluja.

Naime, očekuje se da naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom i padom temperature, u većini mesta za 10 do 15 stepeni, krajem dana zahvati severne, a u sredu ujutru i pre podne će se proširiti i na zapadne i centralne, a sutra posle podne i na ostale predele Srbije.

Crveni meteoalarm
Crveni meteoalarmfoto: Printscreen/RHMZ

U zoni jakih grmlјavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine jače 28 m/s.

Velika olujna formacija kreće se od Italije u pravcu severoistoka, a na najvećem udaru su Austrija, Mađarska i Slovačka. Kako se vidi na radaru, očekuje se da nova superćelijska oluja u Srbiju stigne oko ponoći i to u Vojvodinu. Potom će se nevreme zadržati i narednog dana, odnosno sutra.

Ovako će se kretati nevreme nakon što stigne u Srbiju.

1 / 13 Foto: PRINTSCREEN/WWW.VREMERADAR.RS

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske izdao je danas novo upozorenje na nevreme. Superćelijska oluja je prethodne noći zahvatila Hrvatsku i protutanjala je i Kvarnerom, gde je padao najveći grad ikada.

I Slovenija je izdala novo upozorenje na nevreme, a na snazi je narandžasti meteo alarm. Na severu će se pljuskovi nastaviti tokom dana, a u južnom delu postoji verovatnoća da u drugom delu dana pada grad.

U nevremenu koje je pogodilo Italiju, nastradala je devojčica (16). Navodi se da je stradala kada je drvo palo na šator u kojem je spavala. Ona je prethodno s ostalim mladim izviđačima postavila kamp na lokalitetu Palu na 1.400 metara nadmorske visine.

Meteorolog Ivan Ristić pojasnio kakva promena vremena očekuje Srbiju danas.

- Danas će biti veoma toplo u Srbiji. Oluja koja je sada u Italiji i Jadranu ide dalje i neće pogoditi Srbiju. Problemi stižu večeras, sa početkom na severu Vojvodine. Očekuju se orkanski udari vetra. Noćas su glavni problemi u Vojovodini, tako da smo sutra ceo dan pod alarmom, cela Srbija i front će se spuštati ka jugu. Biće oluja, grad, biće veoma opasno! Sutra veći deo dana smo pod crvenim alarmom, i biće obeležen nepogodama i vetrom brzine od 100 km/h, biće i grad. Temperatura će znatno pasti. Biće toplo dok ne stigne ovaj hladniji front. Takvo svežije vreme biće sve do nekog 10 avgusta - otkrio je Ristić.

Bonus video:

02:10

SRBIJA DOBIJA ALARM ZA NEVREME! Građani će dobijati SMS upozorenja zbog PRIRODNIH KATASTROFA: Sve će se slati sa OVOG BROJA

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.