"PRETEŠKO JE, ALI MOLIMO SE": Oglasio se otac male Helene (7), suze će VAM KRENUTI od BOLA (FOTO)
Foto: Budi Human

pomozimo svi!

"PRETEŠKO JE, ALI MOLIMO SE": Oglasio se otac male Helene (7), suze će VAM KRENUTI od BOLA (FOTO)

Mala Helena Gavran bila je vesela i zdrava devojčica, sve dok nije počela da povraća, biva pospana, razdražljiva i ljuta

Objavljeno: 14:29h

Poruka koju je pre nekoliko dana na društvenim mrežama ostavio Radovan, otac Helene Gavran (7), prelepe riđokose devojčice koja se bori sa tumorom na malom mozgu, mnoge je zabrinula!

Naime, Radovan je naveo da su pre nekoliko dana prvi put od saznanja bolesti Helenu hitno odveli u bolnicu.

- Probudila se kao i obično, popila novu terapiju i kao svaki dan odspavala je podnevni san. Probudila se uplakana sa bolom u glavi. Posle par minuta primetili smo da ne može da hoda samostalno, leva ruka joj je bila skoro pa nepokretna i nije mogla da govori. Jedino što je govorila bilo je “mama”. Ne znam da li je teže u trenutku ili sada posle par sati, ali kunem vam se da je bol toliko jak da imate osećaj da vam neko nožem seče pluća - napisao je Radovan na svom Instagramu.

Mala Helena Gavran bila je vesela i zdrava devojčica, sve dok nije počela da povraća, biva pospana, razdražljiva i ljuta. U avgustu 2019. godine, kada je imala četiri godine, dijagnostifikovan joj je hidrocefalus, a onda i tumor na malom mozgu. Hitno je operisana, tumor je odstranjen, ali nadu za njen dalji oporavak, budući da je tumor maligni, pružilo je lečenje u inostranstvu, za šta je cela Srbija, ali i dobri ljudi iz regiona, skupljali novac.

Helena Gavran
Helena Gavranfoto: Budi Human

Sedmogodišnja Helena Gavran već četiri godine bori se sa opakom bolešću. Iako se pre tri godine nakon lečenja na klinici u Parizu činilo da se devojčica oporavila, stvari su posle samo godinu dana krenule loše.

Bolest se vratila, pojavile su se metastaze, a po savetu stručnjaka i uz pomoć humanih ljudi, Helena je lečenje nastavila na klinici u Moskvi gde se do danas leči.

- Mi smo u Moskvi već godinu dana i desetak meseci. Helena i supruga su u bolnici, a ja sam sa dve mlađe ćerkice u stanu. Bila je loše u subotu, sad je ok. Ne može da hoda sama, ali ruka se oporavila. Ni lekari ne znaju šta se desilo - priča za Kurir Helenin otac Radovan.

Dodaje da je magnet zakazan 31. jula, a operacija 8. avgusta.

- Preteško je, ali molimo se i verujemo da ćemo pobediti. Danas imamo sastanak sa neurohirurgom, pa bi trebalo da saznamo sve, kao i koliko će koštati operacija - naveo je Radovan.

Kako da pomognete

Ko želi da pomogne to može učiniti slanjem SMS poruke sadržine 707 na 3030, ili uplatom na dinarski ili devizni račun.

Uplatom na dinarski račun: 160-552151-92

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004253.9

IBAN: RS35160005400004253935 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Bonus video:

00:56

EKIPA MAJKE I SNAJKE POMOGLA U OSTVARENJU CILJA MALE NINE: Donirana 300 krofni i novčana pomoć za lečenje njenog oca

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.