RHMZ IZDAO 3 NAJNOVIJA UPOZORENJA: Stižu nam PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, ali i JEDNA OPASNA POJAVA
Foto: Printscreen, Dragana Udovičić

HAOS

RHMZ IZDAO 3 NAJNOVIJA UPOZORENJA: Stižu nam PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, ali i JEDNA OPASNA POJAVA

Upozorenje na naglu promenu vremena u noći između utorka i srede, kao i u sredu

Objavljeno: 10:44h

Republički hidrometeorološki zavod izdao je tri nova upozorenja koja se odnose na visoke temperature, kao i na naglu promenu vremena uz nepogode.

Upozorenje na visoke temperature

"I danas veoma toplo, posebno u centralnoj i južnoj Srbiji gde će biti još toplije u odnosu na jučerašnji dan - od 37 do 40 °stepeni, navodi se u prvom upozorenju RHMZ.

Upozorenje na naglu promenu vremena u noći između utorka i srede, kao i u sredu

"Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom i padom temperature ( u većini mesta za 10 do 15 stepeni) danas krajem dana zahvatiće severne, u sredu ujutru i pre podne proširiće se na zapadne i centralne, a posle podne i na ostale predele Srbije.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

U zoni jakih grmlјavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s)", navodi se u drugom upozorenju RHMZ.

Upozorenje za područje Beograda na naglu promenu vremena u noći između utorka i srede, kao i u sredu

"Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom i padom temperature u toku noći i sutra ujutru usloviće lokalno i jake grmlјavinske procese pa se može očekivati velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s)", navodi se u upozorenju RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Crveni meteo alarm upaljen je zbog ekstremno visokih temperatura koje se očekuju na području Šumadije, Pomoravlja, u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno. U ostalim krajevima Srbije na snazi su naradnžasti i žuti meteo alarm zbog jakog vetra, grmljavine i kiše.

Bonus video:

00:09

Superćelijska oluja u Beogradu 1

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.